Ti hogy állítanátok meg a járványt, van ötletetek?
Nekem kicsit kezd elszakadni a cérna... Baromira elegem van, hogy emiatt itthon ülünk, a férjemet kirúgták, mert nincs munka, a gyerek nem mehet oviba, de a 80 éves mammerek kint grasszálnak. Na tudjátok, annak úgy is kell! Tudom, csúnya ilyet mondani, de mindenki tépi a száját, ez folyik mindenhonnan, mégse tudnak megülni a seggükön... ha ők nem vigyáznak magukra, én miért vigyázzak rájuk??? Én elrendeltem volna, hogy 65 felett ki se léphet senki a lakásából, ha rendőr, ha orvos, ha tanár, nem mehet a gyerek, az unoka, senki. Létrehozni beköltözhető idősotthonokat azoknak, akik gyerekeikkel, unokáikkal élnek, oda 3-400ezres fizetésért felvenni olyat, aki szintén nem mozdul ki az otthonból, kaját meg mindenkinek, aki be van zárva, osztanék, konzerv, zacskós, bármi, amit le lehet fertőtleníteni átadás előtt. Ugyan ez igaz az autoimmun betegekre és a többi veszélyzetetettre. Aki dolgozik és megoldható, annak home office, a többi meg válasszon, hogy most TP-re megy vagy kéri a teljes fizuját aminek a TP-s különbözetét, majd ha lement a vírus, visszatörleszti a munkabéréből. Ennyi. És mindenki élhetné tovább az életét, ha elkapod, kifekszed, nekem szerintem ez volt a bajom, sosem vagyok beteg de most voltam, minden tünettel a lázon kívül, 2 nap (vagy inkább 2 este) volt iszonyatosan sz*r, előtte-utána 3-3 nap, és túl voltam rajta. És nem, nem influenza volt...
Szóval, kicsit határozottabb fellépéssel simán meg lehetett volna fogni még az elején, mielőtt bejön... Olaszországban is csúnya ez a sok halott, de a legtöbb 80 feletti, krónikus beteg, akiknek valószínűleg egy influenza is betette volna a kaput...
és nem, még mindig nem arról van szó, h uncsi otthon a gyerekkel. Hanem hogy most életek mennek tönkre. Kirúgják, nem lesz munka, becsődöl a cég, stb. Oké, most nem kell fizetni a hitelt, de majd ha kell? Miből? miből él majd meg a fodrász meg a kozmetikus pl, ha az ügyfélkörének családjaiból 70% egykeresőssé válik (jó esetben)? Ugyan így a többi szolgáltató.
Szóval nem, nem arról van szó hogy uncsi otthon legózni a gyerekkel.
Sőt, igazán nem is kéne érdekeljen más nyomora, az én fizum ugyan úgy megjár, EUs program, ha itthon színesüveggel vakarom a hátsóm, akkor is megkapom. Csak nem így vagyok összerakva... lehet pont ezért dolgozom szociális szakemberként.. szóval nem, nem uncsi legózni
Múltkor kiszámoltuk, kb 8000 fiatal halna meg ezen intézkedés miatt, ugyanis bármit csinálsz lélegeztetőn is meghal 50%-a a betegeknek.
Akkor már összeomlik egy rakás szervrendszer is. (Pont itt írták, Szfváron 28 éves lány lélegeztetőn, leálltak a veséi)
Úgyhogy nem tudni kinek hogyan reagál a szervezete.
Ezért kell elnyújtani és ellaposítani a csúcsot.
Mindkét megoldás rossz. Csak az egyik a kisebb rossz.
A magyar eü már pár száz betegtől rogyásig van, hiszen már alapból is pengeélen táncolt.
Hová akarsz ebbe a rendszerbe 4-6 millió beteget betáplálni, aminek egy része ápolásra szorul.
Olvasd el "jelentős része"
USAban 40%, franciáknál is nagy szám a fiatal , középkorú ápoltak száma.
És ez még a kezdet...
Mibol gondolod, hogy neked nem kene ellatas? Egeszseges embreknek is kell ellatas pl. itt egy nem dohanyzo, kronikus betegseg nelkuli, aki elotte rendszeresen sportolt:
https://www.youtube.com/watch?v=CMmsscVN-js
Te 1-2 millio ilyet akarsz mert unatkozol?
Emellett legalabb 3 honapig senki mas betegsegre se kapna ellatast mert nem lenne kapacitas.
Mellesleg az utcan egyedul setalgato 80 eves nem fertoz senkit es nem is kap el semmit, meg akkor se ha a szomszeddal a padon beszelget.
Pont az olyan terjeszti aki emberek kozt dolgozik mint te. Vagy aki utazgat. Bulikba, rendezvenyekre jar. Ez mind nem jellemzo az oregekre. Ugyhogy neked kell otthon maradni.
26, ezt nekem írtad vagy az előtted lévőnek? Mert én is pont ugyan ezt magyarázom neki, csak nem érti (vagy nem akarja érteni, már nem tudom...)
Akit linkeltél, az EGY!!! Nem mindenki fog így járni! Sőt! Pont ez az, hogy a 65 felettiek nagyrészt eljutnak az intenzívig, a fiatalabb korosztály meg nem!
Komolyan nem értem, hogy tényleg nem érted, amit mondok, vagy nem akarod érteni. Mindenesetre egyik esetben sem tudom (és nem is akarom) tovább magyarázni a gondolatmenetemet
Spanyolországban pár ezer betegtől már összeomlott az eü!
Nem lélegeztetőgép, de még ágy sem jut nekik.
(Kortól függetlenül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!