Ti hogy állítanátok meg a járványt, van ötletetek?
Nekem kicsit kezd elszakadni a cérna... Baromira elegem van, hogy emiatt itthon ülünk, a férjemet kirúgták, mert nincs munka, a gyerek nem mehet oviba, de a 80 éves mammerek kint grasszálnak. Na tudjátok, annak úgy is kell! Tudom, csúnya ilyet mondani, de mindenki tépi a száját, ez folyik mindenhonnan, mégse tudnak megülni a seggükön... ha ők nem vigyáznak magukra, én miért vigyázzak rájuk??? Én elrendeltem volna, hogy 65 felett ki se léphet senki a lakásából, ha rendőr, ha orvos, ha tanár, nem mehet a gyerek, az unoka, senki. Létrehozni beköltözhető idősotthonokat azoknak, akik gyerekeikkel, unokáikkal élnek, oda 3-400ezres fizetésért felvenni olyat, aki szintén nem mozdul ki az otthonból, kaját meg mindenkinek, aki be van zárva, osztanék, konzerv, zacskós, bármi, amit le lehet fertőtleníteni átadás előtt. Ugyan ez igaz az autoimmun betegekre és a többi veszélyzetetettre. Aki dolgozik és megoldható, annak home office, a többi meg válasszon, hogy most TP-re megy vagy kéri a teljes fizuját aminek a TP-s különbözetét, majd ha lement a vírus, visszatörleszti a munkabéréből. Ennyi. És mindenki élhetné tovább az életét, ha elkapod, kifekszed, nekem szerintem ez volt a bajom, sosem vagyok beteg de most voltam, minden tünettel a lázon kívül, 2 nap (vagy inkább 2 este) volt iszonyatosan sz*r, előtte-utána 3-3 nap, és túl voltam rajta. És nem, nem influenza volt...
Szóval, kicsit határozottabb fellépéssel simán meg lehetett volna fogni még az elején, mielőtt bejön... Olaszországban is csúnya ez a sok halott, de a legtöbb 80 feletti, krónikus beteg, akiknek valószínűleg egy influenza is betette volna a kaput...
2 hete vagyok otthon. Nem, nem teher a gyerekem és van megtakarításom is, bőven ellennék jövő ilyenkorig is akár, nem ez a probléma. De attól még sajnálom, hogy nem mehet játszani, nem mehet oviba, vagy csak a rokon gyerekekhez.
Nem kell a nyugdíjasokat a Dunába lőni, pont őket védené, amit írtam, ha értelmezted volna, amit írtam...
Nem azzal van a baj, hogy elmegy vásárolni, hanem hogy kiülnek a parkba beszélgetni. Ahova én nem viszem ki a gyerekemet, nehogy megfertőzzük őket esetleg.
A másik válaszra reagálva pedig:
De ha mindenki, aki veszélyzetetett, otthon marad és nem találkozik senkivel, nem kapja el, igaz, hogy a nem veszélyeztetettek közül lesznek, akiknél erősebb lesz a hatása,mint számítottak rá, pl.akit említettél, de ők meg nem lesznek annyian, amibe belerokkanna az eü
Egyébként én bármennyire is csóró szar melót végeztem egyetem alatt... mindig volt annyi a számlámon, hogy 3-6 hónapig ellébecoljak belőle porlevesen meg krumplin. Tekintve hogy tanár nyugdíjas szüleim vannak így nem ők adták.
Egyszerűen fizikailag rosszul éreztem magamat ha csak 100 ezer Ft volt a számlámonc így legalább annyit összegereblyéztem hogy ne haljak éhen fél évig.
Ezt nem érti sok ember, talán milliók éltek eddig úgy Mo-n, hogy zéró Ft volt a számlájukon. Mert mindig el kell verni csutkára a fizetést, és most jön a pánik hogy hirtelen kirúgtak több százezer embert zéró megtakarítással.
Ez az ijesztő sajnos... a meggondolatlanságn
Nem neked szólt... általánosságban mondom.
Amúgy ha neked van, akkor a felső 10000 szerencsés közé tartozol.
Az életünk innentől más lesz. Lassan azt is mérlegelni kell, hogy az eddigi életmódunk, civilizációnk, jóléti társasalmunk ezennel véget ért.
Bármit teszünk, lehet a következő pár évben nem lesz már a régi békeidő többé. :(
A kérdező kommentje:
2 hete vagyok otthon. Nem, nem teher a gyerekem és van megtakarításom is, bőven ellennék jövő ilyenkorig is akár, nem ez a probléma. De attól még sajnálom, hogy nem mehet játszani, nem mehet oviba, vagy csak a rokon gyerekekhez.
Nem kell a nyugdíjasokat a Dunába lőni, pont őket védené, amit írtam, ha értelmezted volna, amit írtam...
Nem azzal van a baj, hogy elmegy vásárolni, hanem hogy kiülnek a parkba beszélgetni. Ahova én nem viszem ki a gyerekemet, nehogy megfertőzzük őket esetleg.
A másik válaszra reagálva pedig:
De ha mindenki, aki veszélyzetetett, otthon marad és nem találkozik senkivel, nem kapja el, igaz, hogy a nem veszélyeztetettek közül lesznek, akiknél erősebb lesz a hatása,mint számítottak rá, pl.akit említettél, de ők meg nem lesznek annyian, amibe belerokkanna az eü
Asszem 2-3000 lélegeztetőgép van az országban, nézve a fertőzés terjedési sebességét, meg azt is hogy pld nem csak amerikában, hanem franciáknál is rengeteg a 40 év környéki beteg aki kórházi ellátásra, oxigénre szorul, szerinted a mi korhadt eü-nk mennyi ember életét mentené meg ha napi csak 5000 ember szorulna ellátásra és abból a napi 5000 mondjuk csak 3000 kellene lélegeztetés.
Vagy fordítsuk meg a kérdésed kicsit.Nyilván te meg vagy győződve róla hogy ezt a vírust kaptad el(gondolom mivel azt írod, nem nem influenza volt) mi van ha még sem az volt és neked meg a férjednek nem jut lélegeztetőgép?Vagy a közeli rokonodnak, testvérednek, szerettednek aki fontos a számodra. Akkor is jó lesz az ötleted? Ki vagy te, hogy bárki élete felett dönts akár képzeletben is?Azzal is tisztában vagy, hogy Angliában meghalt egy 18 és egy 12 éves gyerek is? De ki nem izéli le, ha nem a tiéd ugye? Az a lényeg egyedül, hogy neked ne keljen a gyerekkel a 4 fal között lenni, aztán hogy ki pusztul ha nem neked kell az lényegtelen.Mindenkit szeret valaki, mindenkinek van családja akit félt, szeret.Ezt nem kellene elfelejteni, alig 2 hét bezártság után sem.Mondom ezt úgy, hogy az én gyerekem is oviba járna és igen fárasztó napi 24-ben lekötni ,lefárasztani.De ettől még nem csinálnék kísérleti labort az országból, hogy végre járhassak összeröffenni a rokongyerekekkel meg a többi..
kedves utolsó. Nézz akkor csak egy statisztikát. Mekkora össznépességből hány % a 65 év alatti beteg, azt számold ki MO lakosságára vetítve, pláne, hogy nem egyszerre lesz beteg az összes, és nem szorul mindenki lélegeztetőre.
HA A 65 FELETTI ÉS AZ EGYÉB MIATT VESZÉLYEZTETETT RÉTEG TELJES KARANTÉNBA KERÜLNE, teljesen elég lenne az a pár ezer lélegeztető.
Mondom, ha velük nem kellene számolni.
Gondolom világos, hogy nem csak idős és beteg emberek halnak meg...ja, nem mert uncsi a 4 fal között legózni a gyerekkel. Amúgy kimehetsz a gyerekkel, mert nincs kijárási tilalom,meg lehet futtatni csak a távolságot kell tartani más emberektől.Mehetsz erdőbe sétálni, kirándulni csomó mindent lehet ésszel és távolságtartással.Ezt a nyajimmunos dolgot Anglia se merte meglépni(nálunk volt szóról szóra ez az elképzelés, szóval még csak nem is a te ötleted 🙄), pont azért mert statisztikai adatok vannak amik alapján megborulna az eü náluk is, akkor is ha a fiatalabb rétegen menne át a vírus.Senkinek lövése sincs mi volna, hogy volna és senki sem válal felelősséget akár sok ezer fiatal ember haláláért.Ezert vezették már be ott is a kijárási tilalmat, zárták be a szórakozóhelyeket,meg minden nem létfontosságú dolgot.
De még mindig kérdezem, hogyha az ,,elkepzelesed" megvalósulna és neked, férjednek vagy bárkinek aki számodra fontos (fiatal és egészséges) rosszul számolt statisztikák alapján nem jutna megfelelő ellátást, lélegezetetés vagy bármi más akkor is azt mondanád megérte kísérletezni?
Olaszországban 2-5000 betegtől összedőlt az EÜ.
10-20 ezernél már kezdték lehúzni a 65 év felettieket a fiatalokért, mert már kezdtek felhalmozódni a fiatalok és középkorúak a lélegeztetőn. Kemény triázsolás megy lassan 1 hete.
...
Akkor hogy akarunk mondjuk 2-4 millió fertőzöttet kezelni?
a 2-4 millió fertőzöttből hánynak lenne szüksége szerinted egyazon időben pl. lélegeztetőre?
A mostani helyzetben is simán lehet, hogy az én nagymamám, lányom bármelyik dédszülője, a szívbeteg apám (aki dolgozni jár mert tp-re nem mehet, szabi nincs annyi, és csak 52, tehát nem a legveszélyeztetettebb) kerül oda, hogy kórház és esetleg nem jut ellátás. Ez minden esethetőségben megeshet, csak az egészséges, életerős rokonoknak, barátoknak, lakosságnak kevesebb az esélye lélegeztetést igénylő helyzetig jutni, mint a 65 felettieknek. Ha rokon, ha nem.
Én értem, hogy te mit írsz, értsd meg kérlek te is, amit én írok.
(amúgy Angliában közel sem ilyen drasztikus lépésekkel kötötték össze a "nemteszünksemmit" elgondolást, mint amit én felvázoltam, pl. 65 felettiek teljes kijárási tilalma, idősotthonok létrehozása bentlakó személyzettel, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!