Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ti hogy állítanátok meg a...

Ti hogy állítanátok meg a járványt, van ötletetek?

Figyelt kérdés

Nekem kicsit kezd elszakadni a cérna... Baromira elegem van, hogy emiatt itthon ülünk, a férjemet kirúgták, mert nincs munka, a gyerek nem mehet oviba, de a 80 éves mammerek kint grasszálnak. Na tudjátok, annak úgy is kell! Tudom, csúnya ilyet mondani, de mindenki tépi a száját, ez folyik mindenhonnan, mégse tudnak megülni a seggükön... ha ők nem vigyáznak magukra, én miért vigyázzak rájuk??? Én elrendeltem volna, hogy 65 felett ki se léphet senki a lakásából, ha rendőr, ha orvos, ha tanár, nem mehet a gyerek, az unoka, senki. Létrehozni beköltözhető idősotthonokat azoknak, akik gyerekeikkel, unokáikkal élnek, oda 3-400ezres fizetésért felvenni olyat, aki szintén nem mozdul ki az otthonból, kaját meg mindenkinek, aki be van zárva, osztanék, konzerv, zacskós, bármi, amit le lehet fertőtleníteni átadás előtt. Ugyan ez igaz az autoimmun betegekre és a többi veszélyzetetettre. Aki dolgozik és megoldható, annak home office, a többi meg válasszon, hogy most TP-re megy vagy kéri a teljes fizuját aminek a TP-s különbözetét, majd ha lement a vírus, visszatörleszti a munkabéréből. Ennyi. És mindenki élhetné tovább az életét, ha elkapod, kifekszed, nekem szerintem ez volt a bajom, sosem vagyok beteg de most voltam, minden tünettel a lázon kívül, 2 nap (vagy inkább 2 este) volt iszonyatosan sz*r, előtte-utána 3-3 nap, és túl voltam rajta. És nem, nem influenza volt...

Szóval, kicsit határozottabb fellépéssel simán meg lehetett volna fogni még az elején, mielőtt bejön... Olaszországban is csúnya ez a sok halott, de a legtöbb 80 feletti, krónikus beteg, akiknek valószínűleg egy influenza is betette volna a kaput...

2020. márc. 24. 21:03
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem rosszak az ötleteid. Szinte mindenben egyetértek, vagy éppen nem értek hozzá, pl. táppénzes dolog.
2020. márc. 24. 21:10
 2/28 anonim ***** válasza:
86%

USA-ban meg 40%-a 20-54 éves a kórházakban.

Tekintve a magyarok borzasztó egészségügyi állapotát, mi pontosam így beszopjuk a járványt.

A középkorúakra ugyan úgy veszélyes lehet és a nyájimmunitás továbbra sem garantált.

Ha kizárod az öregeket, (örökké?) Akkor is mire lefertőzöl kb 5 millió fiatal és középkorút, az továbbra is sajnos eszméletlen nagy terhelés az eüre.

Ha jól működik az eü, kb tegyük fel 0.4% közép és fiatalkorú hal meg: 25000 munkaképes középkorú és fiatal 5 millió lakosból

Csakhogy ennél jóvwl több kerül(ne) kórházba, ami lehetetlen merthogy nem lenne ágy, se lélegeztetés. Tehát sajnos ők kezelés nélkül meghalnak, kb duplája. 50-100 ezer ember.

Ugyanis az a 2-3000 lélegeztető csutkára fullon menne.

Te bevállalnál 50-100 ezer fiatal és középkorú halálát? Mikor ők kb megmenthetőek lennének nagyrészt elnyújtva.

2020. márc. 24. 21:12
 3/28 A kérdező kommentje:
akik meghalnak, ott nagyon sokaknak plusz betegségek vannak. Azt le is írtam, hogy a 65 felettieknek a mintájára maradhatnának otthon ők is. Nem örökké, csak míg meglesz az ellenszer, oltás, megoldás, akármi. AZ egészséges fiatal-és középkorúak nagyon kevesen halnánakl bele, pont annyian, mint egy sima influenzába, bárányhimlőbe és társaiba...
2020. márc. 24. 21:19
 4/28 anonim ***** válasza:
69%
Az hogy a gyereked otthon van, annak nem kellene tehernek lennie.....
2020. márc. 24. 21:22
 5/28 anonim ***** válasza:
23%
Nem sirankozni kell, hanem 3-6 honapra eleg megtakaritast felrerakni ilyen helyzetekre. Maris nincs problema az otthon maradassal.
2020. márc. 24. 21:24
 6/28 anonim ***** válasza:
60%

#3 De ez nem igaz! Most írtam le, hogy nem igaz. Rengetegen kerülnek kórházba emiatt...

Most mesélte cimborám hogy két kollégája annyira beteg hogy a srác nem bír lejönni kb a lépcsőn sem.

Influenzát évente 1.5-3 millió ember kapja el és 1500-an halnak bele.

Covidnél már 2-5000 beteg teljesen feldúlja az egészségügyet. Akkor 5 millió beteg mit okozna? Függetlenül attól ha bezárod a másik 3 millió öreget és beteget.

Ja és mit teszel azzal a brutálisan sok cukorbeteggel, szívbeteggel, asztmással akik amúgy dolgozóképesek?

Én 32 éves asztmás vagyok, a franc tudja hogy fog rám hatni. Engem is elzárnál vagy mehetek direkt megfertőződni? Ha meghalok az vállalható áldozat? Mert 100% hogy nincs lélegeztetés.

Legjobb esetben is 0.8% kerül lélegeztetőre a fiatal/középkorúak közül. Ezek számok fekete fehéren. Az 50 ezer lélegeztetett. Aki meg fog halni ha nincs IC unit.

Ez megvan ugye?

2020. márc. 24. 21:27
 7/28 anonim ***** válasza:
60%

[link]

Ezt megnézve érthető lesz.

2020. márc. 24. 21:31
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Én már teljes határzár mellett min. 2 hete (majdnem) teljes kijárási tilalmat rendeltem volna el 1 hónapra mindenkinek, aki nem kórházi egészségügyi, idősgondozó, rendvédelmis vagy tűzoltó + pár boltos.

Egy havi alapbért kifizettem volna a leállás miatt, de akit megláttam volna külön engedély nélkül az utcán, az elveszítette volna azt is + külön büntetés.

Nem csak az időseket kell kipécézni!

2020. márc. 24. 21:36
 9/28 anonim ***** válasza:
86%
Ne lőjük esetleg mindjárt a Dunába az idős embereket? Nem is értem honnan veszik a bátorságot, hogy enni akarnak ezért boltba mennek. Egyszer te is megöregszel, remélem majd rólad is így fognak beszélni az akkori fiatalok.
2020. márc. 24. 21:37
 10/28 anonim ***** válasza:
70%

"Nekem kicsit kezd elszakadni a cérna... Baromira elegem van"

Még csak pár napja vagy otthon!

Akkor mit fogsz csinálni, ha még hónapok múlva is ez lesz??!

Attól, hogy idegbajos vagy, még ne az öregeket okold érte!!

2020. márc. 24. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!