Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért hiszi mindenki, hogy...

Miért hiszi mindenki, hogy 2-3 hónap és vége is a járványnak? Hogy helyeráll a rend, hogy újból lesznek munkahelyek?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 2 hónap múlva valóban lecseng a dolog, megállítják a terjedést. Megszűnik a pánik, de ez miért jelentené azt, hogy újra el is lehet kezdeni dolgozni? Ismét csoportosulni, teret adni a fertőzésnek? Én nem látom ebben a logikát.

Röhgönöm kell azon is, amikor sokan a nyári bulikázást féltik, meg örülnek, hogy a Sziget csak augusztusban van... Szerintem el kellene fogadni, hogy véleményem szerint a következő fél évet kell minimum túlélni valahogy.

2020. márc. 21. 01:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Miért ne lenne munkahely? Ha a lakosság 100%a megfertőződik, akkor is életben marad a munkaképes emberek 90%a.
2020. márc. 21. 10:12
 12/21 anonim ***** válasza:
"Vannak vélemények (nem tények), amik szerint a melegben lassabban, vagy egyáltalán nem terjed." a számitógépes szimulációk alapján valameliylen kötés felbomlik a melegben a vírusnál és kevesebb ideig életképes felületeken és a cseppek is amikben kibírja felülteken hamarabb felszáradnak
2020. márc. 21. 10:16
 13/21 Salx Narval ***** válasza:
Én azt gondoltam, hogy a napocska magasabb UV-sugárzására kényesek mind általában minden baci és vírus. Jó volna tudni mekkora meleg kell nekik. Azt is olvasni, hogy a papír felületet nem nagyon bírják de még senki nem állt elő egy hatékony mechanikai szűréssel pl a lakásokban, de ezek szerint egy intenzív hőlégfúvó, v szívó is hatásos lehetne. Bocs, csak írom a hülyeségeimet nyilván nem ilyen egyszerű.
2020. márc. 21. 13:09
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem, hulégfúvó veszélyes.

Kínában egy buszon légkondival fűtöttek és az egész buszon teljesen random 4 méterrel előrébb ülő is megfertőzödttt az aerosoloktól. Videókamerás esettanulmány volt.

Minden ami felkeveri a levegőt az rossz.

60-80 fok és 6 perc kell nekik.

Illetve nap UVn 30 percre becsülik max.

UVC germicid lámpa a legjobb. Még kapni fénycsöveket, vagy ózongenerátor.

2020. márc. 21. 13:59
 15/21 Salx Narval ***** válasza:
39%
Én egyenlőre sót, a konyhában szénszűrőt és másutt illóolajat vetetettem be, valamint intenzívebb szellőztetést. Nem annyira a korona ellen, csak úgy a tavaszi lakás felfrissítés végett ezekkel egészítettem ki a takarítást.
2020. márc. 21. 18:38
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

A szénszűrőt minden ablakra ráhúztad és mellette hermetikusan lezártad a lakást? :D még úgy se lenne sok értelme

nagy otthonlétben tanulmányozd a magyar helyesírás szabályait, tudom ez általános ötödikben engem is meglepett, de itt úgy kell írni, hogy "egyelőre"

2020. márc. 21. 19:53
 17/21 A kérdező kommentje:

16: "Egyenlőre" is ugyanúgy helyes. A mondat végére egyébként pontot teszünk, az elejét pedig nagybetűvel kezdjük - ha már helyesírásra hivatkozol, meglátva a lényeget barátom.

Imádom, amikor a hülye okoskodik.

Továbbá elnézést azoktól, akiknek a lelki nyugalmát, egy pozitív és jobb világba vetett törékeny illúzióját megtörtem a kérdésemmel. Sajnos vanank, akik reálisan igyekeznek látni a dolgokat, és hiú remények helyett felkészülni a legrosszabbra - akkor is, ha ez nem következik be.

2020. márc. 21. 20:11
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
17: Ha folyamatosan a legrosszabbra készülsz, akkor nyugodtan ki is nyírhatod magad, hisz a halál elkerülhetetlen, minek halogatni? Amúgy gyanús nekem, hogy ugyanaz a troll vagy, aki a munkaügyi kategóriát szemeteli tele.
2020. márc. 21. 20:25
 19/21 anonim ***** válasza:
38%

takarodsz vissza általános iskolába.

"Kihozták a meccs eredményét egyenlőre".

"Egyelőre Magyarországon nincs karantén."

Te hogy kaptál 8. osztályban bizonyítványt?

2020. márc. 21. 21:06
 20/21 Salx Narval ***** válasza:
56%
Mint írtam a konyhába tettem csak és nem konkrétan a korona vírus ellen. Gyakorold a szövegértelmezést.:D Köszönöm az észrevételt de a te hozzászólásod javításáról se feledkezz meg. Szerintem durvább hibákat vétettél mint én.:D
2020. márc. 22. 06:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!