Miért hiszi mindenki, hogy 2-3 hónap és vége is a járványnak? Hogy helyeráll a rend, hogy újból lesznek munkahelyek?
Tegyük fel, hogy 2 hónap múlva valóban lecseng a dolog, megállítják a terjedést. Megszűnik a pánik, de ez miért jelentené azt, hogy újra el is lehet kezdeni dolgozni? Ismét csoportosulni, teret adni a fertőzésnek? Én nem látom ebben a logikát.
Röhgönöm kell azon is, amikor sokan a nyári bulikázást féltik, meg örülnek, hogy a Sziget csak augusztusban van... Szerintem el kellene fogadni, hogy véleményem szerint a következő fél évet kell minimum túlélni valahogy.
Hinni jó. Remélni jó.
Nem tudjuk. Kínában 4 hónapja megy és még mindig nincs vége, pedig ott komolyabban vették, mint európaiak. De azóta többet is tudunk erről.
Vannak vélemények (nem tények), amik szerint a melegben lassabban, vagy egyáltalán nem terjed. Ennek ellent mond a meleg helyeken is fertőz. Pl a kengurúknál.
Remélem nyár végére vége lesz. Vagy hamarabb is.
Miért remélem? Mert egy szebb jövőkép van előttem és nem egy depressziós. Miért csak remélem? Mert realista vagyok és biztosra nem lehet tudni. Jó esetben a vakcina 2021 2. félévében lesz meg és jóval utána lesz megfizethető.
Reálisan nézve akkor lesz vége a betegségnek.
Felealeges találgatni.
Kína megállította a járványt, lebontottak 13 szükségkórházat, visszatért többmillió ember a gyárakba.
Dél-Koreában úgyszint kvázi megállt a járvány, mégsincsenek durva karanténkorlátozások.
...
Ha ezek után megindul a második hullám akkor van okunk félni... amúgy nyáron eleve lassúbb terjedés miatt már könnyebb lesz kiszűrni és elszeparálni az eseteket.
Jelenleg azért alakulnak ki brutál nagy járványok mindenhol, mert ezrek fertőztek lappangva.
Egy második hullámnál már jóval óvatosabbak szerintem az emberek, és emiatt talán nem is tör ki.
Meglátjuk Kínát.
Hazudni nem tudnak, mert a karantént nem lehet letagadni. Mert akkor a gyártás újra leállna.
#2, Fertőzni fertőz de egy meleg országban sincs ilyen brutális exponenciális járvány mint itt.
Ausztráliában is 22-24 fokok vannak, nem is meleg évszak.
A Malajziai a legdurvább, hálisten itt sem exponenciális... sőt visszaállt utóbbi időben.
Miért kell világvégét vizionálni, amikor még be sem következtek a hatalmas változások?
Volt 2 vilàghàború, nèhàny nèpirtàs, ahol naponta annyi volt a halott mint itt összesen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!