Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kezdek bepánikolni a koronavír...

Kezdek bepánikolni a koronavírus miatt. Hogy lehet megnyugodni?

Figyelt kérdés
Eddig nem igazán érdekelt a téma. Munkatársaim már hetek óta bevásároltak tartós élelmiszert, maszkot, kesztyűt.. Én semmit. Persze gyakran mosok kezet, nem vagyok beteges,influenzás sem voltam soha, teljesen egészséges vagyok, viszont kezd megijeszteni, hogy már 3 koronavírusos van az országban. A debreceni már nincs is messze tőlem. Az a baj kezdek bepánikolni,hiszen terjedni fog gyorsan. Én nem akarok kórházba kerülni, meghalni. Hogy kerüljük el???
2020. márc. 5. 21:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

A nemzetközi híreket elnézve szerintem felelőtlenség nem félkészülni legalább 2-3 hónapos karanénra. Most még nem késő.

Az olaszoknál nagyon hirtelen 2 nap alatt zártak le városokat. A boltok ilyenkor rendszerint nagyon hamar kiürülnek, az utánpótlás meg kérdéses.

Ha kirobban a járvány, nem is ajánlatos bárhová elcsászkálni. Jobb, ha felkészülsz rá. Ha otthon tudsz maradni, kisebb eséllyel fogod elkapni a fertőzést.

Kb. 1 hete egy darab lisztet nem láttam az üzletekben, pedig még nem volt bevallott fertőzött eset. Most talán kicsit lecsengett a pánikszerű felvásárlás. Ma már az Auchan-ban volt liszt, de csak a drágábbik fajtából, az Aldi-ban csak teljes kiörlésűből láttam. Tészták is voltak már. De ha bedurvulnak a dolgok, könnyen elképzelhető, hogy alap dolgokat (pl. wc-papírt) sem fogsz kapni.

Ne hallgass azokra, akik félvállról veszik a dolgot! Veszíteni nem veszíthetsz vele semmit. Ha mégsem lesz rá szükségeg, felhasználhatod később a betárazott dolgokat. Vagy még jobb, ha fenntartod a tartalékot, az bármikor jól jöhet. Sokkal nyugodtabban fogsz aludni, nem fogod stresszelni magadat - ami mellesleg nem egy hátrány, ha nem akarsz lebetegedni.

2020. márc. 6. 00:29
 12/16 anonim ***** válasza:
17%

"Eddig kinevettem minden pánikolót, de most már komolyan félek."

Most mondjam azt, hogy megérdemled?

Ezt mondom már napok, hetek óta. Az igazi pánikolók ti vagytok/lesztek, bármilyen felszerelés és tartalék nélkül. Pár hete még röhögtetek rajtunk jó ízzel.

Mi már higgadtan várjuk az eseményeket, kidolgozott tervekkel és számítunk a legrosszabbra is. Rajtam pl semmi pánik nincs, mindent elintéztem amit lehetett 1 hete.

Az emberi hülyeség és felelőtlenség amitől tartok... mert sajnos még mindig vannak olyanok akik szinte direkt terjeszteni akarják a kórt. (Vírusos helyről jöttek haza, bármilyen szűrés nélkül és leszarják, kinevetik az maszkosokat pl)

2020. márc. 6. 01:15
 13/16 anonim ***** válasza:
33%
#12 mindig az félék kapják el először a filmekben, mint te. XDD
2020. márc. 6. 07:53
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem filmekben vagyunk hanem a valóságban.

Itt mindenki elkaphatja, de lehet intézkedéseket tenni. Pl home officeban dolgozol, van kaját és védőfelszerelése, fertőtlenítőd ha ki kell menni.

2020. márc. 6. 09:39
 15/16 anonim ***** válasza:
17%
Jaj de félek egy kis köhögéstől... XDDD
2020. márc. 6. 16:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Jaj de félek egy kis köhögéstől..."

Lehet (nem biztos!), hogy te megúszod annyival. De az is lehet, hogy közben megfertőzöd a nagyszüleidet, beteg rokonaidat, barátaidat, szomszédaidat, munkatársaidat, osztálytársaidat, stb. - és ők meg kicsit belehalnak... Ebbe a részébe is érdemes belegondolni.

2020. márc. 6. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!