Kezdek bepánikolni a koronavírus miatt. Hogy lehet megnyugodni?
A nemzetközi híreket elnézve szerintem felelőtlenség nem félkészülni legalább 2-3 hónapos karanénra. Most még nem késő.
Az olaszoknál nagyon hirtelen 2 nap alatt zártak le városokat. A boltok ilyenkor rendszerint nagyon hamar kiürülnek, az utánpótlás meg kérdéses.
Ha kirobban a járvány, nem is ajánlatos bárhová elcsászkálni. Jobb, ha felkészülsz rá. Ha otthon tudsz maradni, kisebb eséllyel fogod elkapni a fertőzést.
Kb. 1 hete egy darab lisztet nem láttam az üzletekben, pedig még nem volt bevallott fertőzött eset. Most talán kicsit lecsengett a pánikszerű felvásárlás. Ma már az Auchan-ban volt liszt, de csak a drágábbik fajtából, az Aldi-ban csak teljes kiörlésűből láttam. Tészták is voltak már. De ha bedurvulnak a dolgok, könnyen elképzelhető, hogy alap dolgokat (pl. wc-papírt) sem fogsz kapni.
Ne hallgass azokra, akik félvállról veszik a dolgot! Veszíteni nem veszíthetsz vele semmit. Ha mégsem lesz rá szükségeg, felhasználhatod később a betárazott dolgokat. Vagy még jobb, ha fenntartod a tartalékot, az bármikor jól jöhet. Sokkal nyugodtabban fogsz aludni, nem fogod stresszelni magadat - ami mellesleg nem egy hátrány, ha nem akarsz lebetegedni.
"Eddig kinevettem minden pánikolót, de most már komolyan félek."
Most mondjam azt, hogy megérdemled?
Ezt mondom már napok, hetek óta. Az igazi pánikolók ti vagytok/lesztek, bármilyen felszerelés és tartalék nélkül. Pár hete még röhögtetek rajtunk jó ízzel.
Mi már higgadtan várjuk az eseményeket, kidolgozott tervekkel és számítunk a legrosszabbra is. Rajtam pl semmi pánik nincs, mindent elintéztem amit lehetett 1 hete.
Az emberi hülyeség és felelőtlenség amitől tartok... mert sajnos még mindig vannak olyanok akik szinte direkt terjeszteni akarják a kórt. (Vírusos helyről jöttek haza, bármilyen szűrés nélkül és leszarják, kinevetik az maszkosokat pl)
Nem filmekben vagyunk hanem a valóságban.
Itt mindenki elkaphatja, de lehet intézkedéseket tenni. Pl home officeban dolgozol, van kaját és védőfelszerelése, fertőtlenítőd ha ki kell menni.
"Jaj de félek egy kis köhögéstől..."
Lehet (nem biztos!), hogy te megúszod annyival. De az is lehet, hogy közben megfertőzöd a nagyszüleidet, beteg rokonaidat, barátaidat, szomszédaidat, munkatársaidat, osztálytársaidat, stb. - és ők meg kicsit belehalnak... Ebbe a részébe is érdemes belegondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!