Milyen anyaggal lehet a kilincseket, gombokat, fogantyúkat biztonságosan fertőtleníteni? Esetleg konkrét termékek?
Hypo jó, de 10-60 perc is lehet a hatása.
Korrodálhatja a fémeket és nem jó belélegezni.
70%-os etilalkohol kevesebb mint 30 sec alatt inaktiválja a burkos vírusokat... de még a 42%-os is 30 sec felett
"de még a 42%-os is 30 sec felett"
Csak könnyen lehet, hogy előbb párolog el, minthogy kifejtse a hatását.
A köv. oldalon van több táblázat is, hogy melyik anyag mennyi idő után fertőtlenít, és arról is, hogy a kül. anyagokon mennyi ideig él meg a vírus:
Én Bradolin alkoholos felületfertőtlenítőt (500ml) vettem két hete egy patikában, 1350 Ft volt.
Összetétel: Biocid hatóanyag: Etanol 72,9% (CAS 64-17-5),Benzalkónium klorid 0,2% (CAS 68391-01-5/63449-41-2),Glutáraldehid 0,01% (CAS 111-30-8) Egyéb összetétel: Illat,ioncserélt víz.
Hát nem jégkrém helyett vettem 😊
A durva az, hogy a patikában először egy olyan flakont adtak, aminek az oldalán folyt a cucc, és az egész kezem olyan lett, száj húzogatva cserélték ki egy másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!