Egy 47 éves asztmásra nézve, akinek nincs más eü problémája mennyire mennyire veszélyes ha elkapja a koronavírust? Milyenek a túlélési esélyei?
"Tehát gondolom tényleg az idősebbek"
Itt a gyíkon az a baj, hogy mindenki úgy értelmezi,
hogy kizárólag a nála idősebbek.
Hát persze.
(A sok elhunyt egészséges fiatalt ne is említsük.)
Nekem is van asztmám, és tudod mit? Tegnap beállított órára az egyik tanítványom, bevallotta, hogy múlt hétvégén É-Olaszországban volt. Persze nem várták ki otthon a két hetet.
Ha elpatkolok, szólok, jó?
Mostmár azt is láthatjátok, hogy keletkezik egy világjárvány. Egoista, barom, felelőtlen emberek miatt. Nem a gyerek a hibás, hanem az idióta szülei.
#22, A magyar már csak ilyen.
Pontosan ez a szitu játszódott le munkahelyen... csak ő meg büszke is volt rá, hogy milyen tökös.
Idézem szó szerint:
"ha én elkaptam ott kint a francba, akkor ti megérdemlitek hogy mind meghaljatok"
😃
Szerencsére az ország ahol volt kb 2-300 fertőzöttet tartalmazott, azóta talán 20 ember konkrétan abból a megyéből.
... de teljesen mindegy, mert másik kolléga meg repülőn utazik holnap egy fertőzött országba.
Mert sajnálta volna lemondani, és amúgy se érdekli.
Harmadik kolléga oroszországba repül 1 hét múlva. "Mert drága lemondani".
Mondjuk oroszok nem szaroznak, beverik karanténba az egész repülőt egy hőemelkedés miatt, orosz kórházba.
Tudod mi a vicc? Romániában eléggé szigorúan veszik, több mint 10000 ember van otthoni karanténban, a hatóságok szigorúan ellenőrzik. 2 nő megszegte, a rendőrség vitte be őket a kórházba, fejenként kb.150000 forint értékű büntetést kaptak (ellenőrizték, hogy otthon vannak-e és nem voltak).
Erdélyből származom, és ilyenkor nagyon visszamennék. Románia pillanatnyilag sok szempontból jobban áll, mint Magyarország. Ha ez itt így megy tovább..
Egyetértek... Csehek, románok messze korrektebben kezelik a dolgot.
Osztrákok is...
Amit én naívan hittem, hogy Orbán rezsim legalább érvényesíti vészhelyzetben az autokratikus erejét. Avagy kínaihoz hasonló szigorral veszik az ügyet.
Ehelyett mi van? Full amatőr, kaotikus, dilettáns szar az egész. Zéró értelmes intézkedés és még itt is a migránspolitikára húzzák fel az egészet.
Eddig ijesztő a tájékoztatás.
Közben kaptam egy kedves valakitől egy üzenetet, bemåsolom, remélem nem bánja, hasznos lehet másnak is.
"
Itt van egy cikk arról, hogy Olaszországban eddig kik haltak meg a koronavírus járványnak köszönhetően:
Idézek a cikkből:
Az elmúlt huszonnégy órában csaknem ötvennel, 148-ról 197-re nőtt a halottak száma Olaszországban a koronavírus-járvány következtében.
Az olasz polgári védelmi hatóság péntek este közölt adatai szerint a Covid-19 vírus okozta járvány fertőzöttjeinek száma elérte a 4636-t, a betegek több mint felét kórházban kezelik. A 197 halott átlagéletkora 81 év.
Vagyis ezek szerint gyakorlatilag csak az idős, legyengült embereket viszi el. A gyerekekre hat amúgy a legkevésbé.
Megelőzésképpen ajánlják a fertőtlenítő hatású toroköblítő szerek használatát. Ázsiában és Óceániában az ausztráliai Betadine Sore Throat Gargle nevű készítményt használják:
Ennek a hatóanyaga a povidon-jód:
Próbálj meg beszerezni valamilyen povidon-jód tartalmú toroköblítő készítményt. Szlovákiában a fenti készítmény Jodisol néven van forgalomban és hígítva szintén alkalmas toroköblítésre. Ehhez 1:20 arányban kell hígítani:
Továbbá írják, hogy a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) kivonatot tartalmazó készítmények is segítenek a vírusos megbetegedések esetében:
Hát ha már valaki elkapta, annál konkrétan 0%-ban hat a jód meg a virág. Sajnos.
A vírust belélegzed, kezeddel beviszed cseppként.
Ezek után teljesen mindegy mivel fertőtleníted a torkodat.
Csak a kézmosás, 70% etiles fertőtlenítők érnek valamit. FFP3 szájmaszk, vagy ekvivalens gázálarc, védőszemüveggel és vízlepergető kapucnis ruházattal.
Szerencsére még időben bevásároltam félálarcokból, haveroknak szűlőknek jut belőle. Ha betartják a karanténszabályokat, akkor van esély elkerülni
Ehhez persze otthon kéne maradni, nem a már most beteg unokákat hurcolni mindenféle programra a 75 éves fateromnak.
Nagyon remélem észhez térnek és betartják a szabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!