Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Egy 47 éves asztmásra nézve,...

Egy 47 éves asztmásra nézve, akinek nincs más eü problémája mennyire mennyire veszélyes ha elkapja a koronavírust? Milyenek a túlélési esélyei?

Figyelt kérdés
Nem találtam erre statisztikát. Illetve addig azt olvastam, hogy 60 év felettiek naltak meg, de mégis mi denhol elmondják, hogy az asztmások a veszélyeztetettek között vannak.

2020. márc. 4. 20:35
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Mindegy, együnk fokhagymát 71%. Köszi hogy értelmesen szóltál hozzá a kérdésemhez. :)
2020. márc. 4. 21:27
 12/39 anonim ***** válasza:
11%

Csak annyira veszélyes, mint egy influenza. Sőt a normál influenzákba többen haltak eddig bele csak idén. Szóval ne aggódj. Statisztika szerint sima influenzába hamarabb elpatkolsz, mint ebbe.

A korona vírussal az a probléma, hogy nagy földrajzi területen terjedt el, emberről emberre, állatról állatra megy, és ha kap egy pluszt, tehát ha mutálódik, akkor még halalálosabb lehet. Ezt egy virológus mondta. Viszont ez sem most lesz, mert hamarosan lecseng a járvány időszak.

2020. márc. 4. 21:28
 13/39 anonim ***** válasza:
33%

#12 már megint hülyeségeket terjesztesz. Egyáltalán nem igaz amit írsz... csak mivel nem tudsz két számot elosztani, ezért jön ki hogy többen halnak meg az influenzában.

Sem a szezonális rész nem stimmel, és még a mutációkkal is benézted. Legalább az pozitív.

A vírus minimális mutáción esett át eddig, és általában a mutációk nem növelik a vírus halálosságát. Inkább csökkentik gyakran.

Antigen shift koronavírusoknál nem megfigyelt, így nem olyan mint az influenza, hogy cserélgeti az RNS szekvenciákat két külön törzs. Ettől nem kell félni.

Zoonozis oda vissza megeshet, de akkor már nem SARS Cov-2 lesz a neve. Ennek kb annyi az esélye mint egy MERS kitörésnek. Az is COV törzs.

2020. márc. 4. 21:38
 14/39 anonim ***** válasza:
32%

Sajnos nincsen jó hírem.

Eleve nem igaz, hogy csak az idősek halnak bele.

Sajnos veszélyeztetett mindenki 15 éves kor felett.

Első sorban az idősek, ill. bármilyen betegséggel küzdők.

Pl. cukorbetegek, dohányosok stb...

Mivel a légzőszerveket támadja meg közvetlenül a vírus ezért a fulladás elkerülésére lélegeztetőgépre teszik azokat, akiknek még jut.

Sajnos kevés van belőle.

:)

Aki túlélni akar, az az önkéntes karantént választja.

Azaz bespejzol és otthon marad a hátsóján.

2020. márc. 4. 21:59
 15/39 anonim ***** válasza:
0%
Ha szerinted benéztem a mutációval akkor beszelgess el azokkal a professzorokkal akik már jó régóta vírusokkal foglalkoznak,merthogy ezt nem én állítom. Én csak azt közöltem amit az interjúba mondtak.
2020. márc. 4. 22:00
 16/39 anonim ***** válasza:
66%

A SARS Cov 2 nagyban egyezik a SARS 1-el... annak a kevésbé halálos rokona.

Ha emberről állatra terjed, akkor meg kell történnie a reverz zoonózisnak, majd történnie kell az állatokban pár mutációnak, és újra megtörténnie az állat humán és humán humán terjedésnek. A végeredmény egy teljesen új törzs lesz, aminek mondjuk GERS a neve. Vagy SARS3.

Az egy távolabbi probléma... a virológus erről beszélt.

[link]

Így születtek ezek is.

2020. márc. 4. 22:11
 17/39 A kérdező kommentje:
#14 és mi a mosolyod tárgya?
2020. márc. 5. 01:58
 18/39 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a választ amúgy a kérdésemre, a legveszélyeztetettebbek a szívbetegek, 10%-uk hal meg ha megfertőződik, a cukorbetegek 7%-a, a légzőszervi betegek 6,3%-a.
2020. márc. 5. 02:53
 19/39 A kérdező kommentje:
Tehát gondolom tényleg az idősebbek, akik le vannak gyengülve. Köszöntem, namasté. 🙏
2020. márc. 5. 02:55
 20/39 anonim ***** válasza:
0%
Várjál, hozom az üveggömböm...
2020. márc. 5. 05:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!