Plazmadonor titkolózik, szóljak vagy ne szóljak?
Kiderült,ismerősöm plazmadonor lett.Azért csodálkoztam rajta,mert tudtommal gyógyszereket szed és betegségei vannak.(keringési és vérnyomás)
Azt mondta,eltitkolta ezeket az orvosi kérdőíven,amikor jelentkezett.Én már többször szóltam neki,hogy mondja meg,mert nem biztos hogy felhasználhatják így a palzmáját,de nem hajlandó,mert fél hogy kizárják.Én meg attól félek hogy árt másoknak illetve magának is ezzel.Szerintetek mit tegyek?Telefonáljak én és jelentsem be?Tudom,nagyon megharagudna rám és az sem biztos,hogy hinnének nekem.Várom a javaslatokat.
A vérnyomáscsökkentő gyógyszer nem kizáró ok. A véradásnál sem jelent kizáró okot, pedig ott szigorúbbak a szabályok.
Én kétféle vérnyomáscsökkentőt, és vérzsír (triglicerid) csökkentőt is szedek. Természetesen beírom a kérdőívre. Plazmát, és vért is adhatok vele.
Azt mondták, hogy a kezeletlen magas vérnyomás lenne a kizáró ok.
Gyógyszerrel lehet, ha rendben van tőle a vérnyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!