Kiderült,ismerősöm plazmadonor lett.Azért csodálkoztam rajta,mert tudtommal gyógyszereket szed és betegségei vannak.(keringési és vérnyomás)
Azt mondta,eltitkolta ezeket az orvosi kérdőíven,amikor jelentkezett.Én már többször szóltam neki,hogy mondja meg,mert nem biztos hogy felhasználhatják így a palzmáját,de nem hajlandó,mert fél hogy kizárják.Én meg attól félek hogy árt másoknak illetve magának is ezzel.Szerintetek mit tegyek?Telefonáljak én és jelentsem be?Tudom,nagyon megharagudna rám és az sem biztos,hogy hinnének nekem.Várom a javaslatokat.
Igen! Nem véletlenül vannak szabályok, az ember élet nem játék. Én mindenképpen jelezném, ha tudnék ilyenről.
2019. aug. 20. 16:01
2/11 anonim válasza:
Jelentsd, mielőtt megöl valakit, nem mindenre tudják tesztelni a vért és plazmát!
2019. aug. 20. 16:05
3/11 A kérdező kommentje:
Próbálok holnap telefonálni.csak nem tudom a donorszámát.Remélem adják telefonhoz a dokit és komolyan vesznek.Tudtommal aszpirint is szed,ami enyhe vérhígító,az pedig már veszélyt jelenthet a gyógyszer gyártásra is,pláne ha vérzékeny betegnek készítenek valamit.Nem értem,ennyire felelőtlen hogy lehet valaki:(
2019. aug. 20. 16:13
4/11 anonim válasza:
Plazmaadás előtt 24 órával nem szabad aszpirint szedni, egyéb esetben szabad neki
2019. aug. 20. 16:16
5/11 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy önkéntes alapon történik a kérdőív kitöltése,sok embernek meg csak a pénz kell és csalnak.Inkább a dokik hozzáférnének a donorok háziorvosi kartonjaihoz.
2019. aug. 20. 16:17
6/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom vérnyomásra is szed és erekre is valamit,de konkrétan nem tudom mi a nevük,de több félét is az biztos.+rokkant nyugdíjas.
2019. aug. 20. 16:19
7/11 anonim válasza:
Olyan információkat is szedj össze addig, pl,hogy mikor volt utoljára plazmát adni, hova szokott menni, esetleg születési dátum. Minden olyasmit, hogy donorszám nélkül is megtalálhassák.
2019. aug. 20. 16:26
8/11 anonim válasza:
Megtalálják név szerint is
2019. aug. 20. 16:36
9/11 anonim válasza:
Valahogy csak megfelelt az alkalmassági vizsgálaton...és valamelyik vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel lehet plazmát adni.
Meg én úgy tudom, észreveszik ha olyan gyógyszert is szed amit nem szabadna, szóval szerintem felesleges a buzgóskodásod.
2019. aug. 25. 23:47
10/11 anonim válasza:
+ha mondják hogy ezek nem kizáró tényezők, magadat is és a donort is kicsit leégeted ezzel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!