Bölcsesség fogam nő, elvileg egészséges, nincs szükség húzásra viszont a napokban elkezdett gennyesedni, mit tehetnék?
Nagyon megijedtem. Nyáron voltam orvosnál, többen látták. Kihúztak egy örlőt, ami rossz állapotban volt, hogy kiférhessen. A röntgenfelvételeken ez a bölcsesség fogam egészséges, nem volt jele gyulladásnak, sem ferdén növésnek. Tisztán tartom, nagyon ügyelek a szájhigiéniámra. Viszont a napokban utaztam repülőn, lehet megviselt, mert éreztem a nyomást azon a területen. Azóta "bedurrant", fájt a fogíny körülötte. Mivel nincsen kint teljesen, ezért arra következtettem, hogy megint elkezdett nőni. Viszont tegnap vizsgálgatás közben arra lettem figyelmes, hogyha megnyomom, felhúzom az ínyt, ami a negyedét még borítja, elkezd gennyezni, vérezni. Az íny rész alól tör fel. A fájdalom megszűnt, de azért, a gyulladás megelőzése miatt ibuprofént szedek. Mit tehetnék még? Természetesen azóta még inkább tisztítom, ügyelek rá. Orvoshoz jelenleg nem tudok elmenni, meg annyira nem vészes a helyzet, csak megijesztett.
A segítséget előre is köszönöm!
Köszi a válaszokat! Azóta rendben van:) a szájzuhany tipp segítségemre volt.
Nem merném kihuzatni...
Az első és nem olyan régi húzásom katasztrófális volt. 8 órás beavatkozás, 3 orvos csinálta, három különböző helyen (aznap 6 ampullát kaptam). A harmadiknak sikerült 16 ezer forintért.
Megrepedt az állkapcsom a tortúrában, úgy képzeljétek el az egészet, mint egy Alien filmet, fröcsögött a vér mindenfelé, még a homlokomról is törölték.
Egy éve volt, mostanra gyógyult meg teljesen. Rengeteget szenvedtem, soha többet nem húzatok ki olyan fogat, ami nem totálisan káros. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!