Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez mi mélyharapás? Mivel...

Ez mi mélyharapás? Mivel lehet ezt kezelni? Csak rögzített fogszabályzóval? Mennyi lehet a kezelési idő? 21/f El vagyok késve? Képek lent.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2018. okt. 25. 19:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ugyanez,mint előző, műtét és fogszabályzó. Viszont sok orvos,mint mondtam nem is javasolja a műtétet sem a foxit,mondván,hogy felnőttnek felesleges.

Elmentem egy sima fogxishoz aki mondta,hogy nem tud rajtam segíteni,de ismer valakit aki igen,így elmentem hozzá. Immár egy éve járok hozzá és most jutottunk el oda,hogy kapok elvileg 1-2 hét múlva foxit. Azt mondta egy év múlva megműt,mivel én azt mondtam,hogy ezt szeretném. Felajánlotta azt is,hogy nincs műtét ,azt mondta foxi segít sokat,de nem lesz tökéletes sohasem. Én mondtam,ha már elkezdjük csináljuk végig. Nyilván még fog alakulni egy év alatt a dolog,de egyenlőre benne vagyok mindenben.

2018. okt. 28. 19:53
 12/18 A kérdező kommentje:
De ha nem annyira vészes akkor is csak műtéttel lehet teljesen megoldani? Vagy mi értelme a fogszabályozásnak?
2018. okt. 28. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Akkor is csak műtéttel lehet megoldani. Műtét utűn szükséges a fogszabályzó,gondolom ,hogy a helyén tartsa az állkapcsot vagy nem tudom :D előtte meg beállítják a jó pocicíóba,és megműtik gondolom csvarozzák stb,hogy úgy is álljon majd fogszabi nélkül is,de a felépülés alatt szükséges még hordani.
2018. okt. 29. 10:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Csavar :O hallani is szörnyű
2018. okt. 29. 13:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Elvileg eltörik az állkapcsot, a felépülésnél meg egy hónapig csak pépeset eszel :D

mindenki döntse el,hogy megéri-e neki plusz nem olcsó mulatság,kb mindennel együtt,foxi és műtét és egyéb 800E vagy több.

2018. okt. 29. 21:05
 16/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem nyitott-és keresztharapásom volt (illetve nyitott még mindig van).

2017 februárjának végén kaptam meg a szájpadtágító-készülékemet (Hyrax a neve), ami nélkül nálam nem lehetett volna elkezdeni a fogszabályozást, mert a felső állkapcsom keskenyebb volt az alsónál, ezáltal a fogaim is torlódtak. Aki kap ilyen készüléket, annak műtétje is lesz. 2017 márciusában volt a műtétem, ami során a felső állkapcsomat a foggyökerek felett elvágták úgy, hogy teljesen elváljon a koponyától. (Lehet nézni videókat youtube-on.) A procedúra neve SARME/SARPE (Surgically Assisted Rapid Palatal Expansion, azaz műtét által támogatott gyors szájpadtágítás). A Hyraxot a műtét napján aktiválták is, majd utána nekem kellett tekernem minden nap egy kis eszköz segítségével, addig, amíg megfelelő szélességű nem lett a felső állkapcsom. Eközben, mivel szélesedik a felső állkapocs, az orr is szélesebb lesz, illetve a két első fog között nagy rés lesz, ami fogszabályzás nélkül, magától is összemegy miután a tekerést abbahagyják, de mivel a csont ott folyamatosan képződik, az állkapocs nem keskenyedik vissza. Ezzel megszűnt a keresztharapás.

6 hét múlva el kellett távolítani a bölcsességfogaimat is, készülve a következő műtétre. Nekem csak kettőt, mert az egyiknek csírája sem volt, a másikat pedig már korábban kihúzták. Az egyiket kiműtötték, a másikat kihúzták. Az első műtét után 6 hónap pihenő volt, 2018. februárjában és márciusában megkaptam minkét fogívre a fogszabályzómat, de előtte ki kellett húzni alul a 4-es fogamat. 2 hét múlva lesz a nagyműtétem (Double Jaw Surgery). Most az alsó és a felső állkapcsomat is elvágják. Az alsót megint leválasztják az arckoponyáról, és normális helyén rögzítik kapcsokkal. Az alsót meg mindkét oldalon elvágják és megrövidítik, majd ezt is rögzítik kapcsokkal és csavarokkal.

Nem vagy elkésve, 40

2019. jan. 2. 19:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Bocsi, megnyomtam az Entert véletlenül. Tehát nem vagy elkésve, 4
2019. jan. 2. 19:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Ajj, szóval... akár 40 évesen is meg lehet csináltatni.

Sikerült leírnom -.-". Ha valakinek kérdése van, írhat privátban.

2019. jan. 2. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!