Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Másfél milliós ajánlat reális,...

Másfél milliós ajánlat reális, teljes felső és részleges alsó műfogsorra implantátumok nélkül? (Sürgős! )

Figyelt kérdés
Felül két fogra teleszkópos rögzítéssel, ezeket le kell csiszolni. Alul egy gyökérkezelés lesz még és fogkő eltávolítás.

2018. aug. 27. 22:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Tegnap kértem másik orvostól árajánlatot, továbbá bejelentkeztem még kettőhöz. A tegnapi 800 ezret mondott mindent beleszámolva, azaz kezeléseket és a pótlásokat. Ráadásul, sokkal gyorsabban elkészülne.

Úgy vagyok mindevvel, mint Márkus László - Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba? c. kabaréjelenetben!

https://www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE

Mi került ebben a fogpótlásban 1,5 millióba, vagy még többe? Vagy akár 400-600-800 ezerbe??? :-o

Műszaki ember lévén, magam is sokat fúrok, faragok, csiszolok, stb. Ha becsülettel belegondolunk, cakompakk szerintem kijönne az egész 100-200 ezerből. Beleszámolva az anyag,- és előállítási költséget, a fogorvos és a fogtechnikus munkadíját.

A tegnapi orvos szerint, 1 x 2 óra (lecsiszolja néhány fogamat), majd kb. 5-6 x 30 perc. A fogtechnikus két nap alatt megvan vele. De tegyük hozzá nem csak ezt készíti két napig. Mondjuk dolgozik a pótlásokkal összesen 5 munkaórát. Tehát, ketten együtt kb. 10 munkaórát tesznek bele a projektbe, + a doki egy asszisztense munkálkodik kicsit. Az anyagköltség egy műanyag izét számolva, amiben van néhány gramm minőségi fém, nem kerülhet többe, mint 30-50 ezer forint.

Az átlagkeresetből adódó átlagos óradíj a mai politikai statisztika szerint bruttó 1800 Ft.

Ha 10+5 munkaórát számolunk, akkor 27.000 Ft a díjazás, plusz a 30-50 ezer forint termékár, összesen legyen 77.000 Ft. Tehát, mi kerül ezen a fotelon, akarom mondani fogpótláson 1,5 millióba, vagy 800.000-be, vagy akár 350.000-be???

Persze, én is szeretnék 50.000 - 100.000 forintos órabérért dolgozni! Akkor nem zavarna annyira ez a kiadás.

2018. aug. 31. 00:47
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát, ha azt vesszük, hogy egy cirkon korona 60-70 ezer, és felülre kell mondjuk 12 fog, plusz a csapok - a munka vele.

Meg még, ha alul is van 4 fogad.

Viszont azért másfél millió kicsit sok.

Olyan 1-1,2 millió max.

Itt azt írta pár ember, hogy 490 ezer meg ilyenek.

Porcelánból sem jönne ki 16 fog szerintem ennyiből.

Viszont a másfél milliós ár sok szerintem.

2020. szept. 10. 01:50
 13/13 A kérdező kommentje:

Kompletten 350 ezerbe volt a vége, a fogászati kezelésekkel együtt. + Volt másik rendelőben két sürgősségi kezelésem, ami önmagában 35 + 27 ezerbe került.

5 év garanciát vállalt rá a fogászat. Egyszer letört egy darab, amit pár nap alatt megjavítottak, ennek már egy éve.

Amióta mi megismertük ezt a rendelőt egész családom, sőt egy barátunk is oda jár, ha fogászati, szájsebészeti gondjuk van.

2020. szept. 13. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!