Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha egyetemen már nem tudok...

Ha egyetemen már nem tudok hiányozni nagyon egy óráról sem, mert minden gyakorlat, akkor hogyan oldjam meg az éppen kinövő bölcsességfogam kínzó fájdalmát?

Figyelt kérdés
Most tör elő az ínyből,és kegyetlenül fáj. Elvileg ki kéne vágni az ínyből, és akkor nem lenne gond vele, de gondolom ez alsó hangon is 2-3 nap arcfeldagadást jelentene.
2018. febr. 25. 17:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak elvágják felette az inyt. Nem nagy dolog.
2018. febr. 25. 17:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Péntekre kéred és hétvégén otthon maradsz?
2018. febr. 25. 17:24
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
Hívd el a fogorvost az egyetemre. Csinálja meg ott.
2018. febr. 25. 17:24
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 lógsz egy vakbéllel te kópé :)) ezen szét röhögtem magam
2018. febr. 25. 17:27
 5/12 A kérdező kommentje:
#3 oops bocs az előbbi félre ment, azt egy tényleg vicces kommentnek szántam :)))))
2018. febr. 25. 17:28
 6/12 anonim válasza:
50%

Tavaly ugyanez volt, a különbséggel, hogy engem apám csesztett. Napi szinten ettem a fájdalomcsillapítókat, nem tudtam beszélni, de nem érdekelte, nem hiányozhattam. Le is cseszett mindig ha haza mertem jönni.

Sőt, képes volt megpofozni is, hogy ők nem ezért tanítattak. Nem fogta fel, mert csak egy sz.r fog.

Ha kihúzattam volna, az min. 2 hét hiányzás, azért kikészített volna. A végén azt értrm el, hogy a sok fájdalom és gyulladáscsökkentő tönkretette a vesémet. Nem jó ezzel szórakozni.

Szerintem próbáld megbeszélni az oktatóval, nézd át a tantárgyi leírást.

2018. febr. 25. 17:58
 7/12 anonim ***** válasza:
28%

Ha kihúzattam volna, az min. 2 hét hiányzás - :D Jó vicc.

Másnap már mehetsz suliba, dolgozni.

Szép is lenne, ha egy húzás miatt 2 hetet ellóghatna az ember :D

2018. febr. 26. 11:40
 8/12 anonim válasza:

Utolsó drága, de nem bölcsességfog műtét!!!!!

Bedagad az arcod, szád, szájzár és a fájdalomról ne is beszéljünk. 2 hét.

Sima foghúzâssal engem azonnal visszavittek suliba.

2018. febr. 26. 12:04
 9/12 anonim válasza:
Egyébként ismerlek 69 %-os, kötekedni jársz ide.
2018. febr. 26. 12:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Azért beszéljük már meg, hogy pontosan miről is van szó, mert a bölcsességfog-valami elég kevés infó.

Ha csak az ínyt kell átvágni, az egy olyan rutin beavatkozás, amihez szájsebész sem kell, hiányozni emiatt meg bárhonnan meg végképp nem.

Ha ki van nőve a fog és csontelvételre nincs szükség, akkor sem kell nagy kalandra számítani - nekem kihúzták, összevarrták, aztán utána fél órával mentem órára. Eszembe sem jutott, hogy emiatt otthon kellene fetrengeni. Ez viszont felső fog volt, alsónál hasonló esetben nagyobb eséllyen bedagadhat, de akkora szájzár itt sem szokott kialakulni, hogy emiatt az ember ne tudjon, mondjuk kommunikálni.

Csontelvételnél már kicsit más a helyzet, be is dagad, lesz is kisebb/nagyobb szájzár, ha pénteken kiveteted, az hétfőre oldódik annyit, hogy tudjál menni. Hozzáteszem, csoporttársam így járt, plusz neki egyszerre 2 fogát távolították el, bement 8ra, 11kor már ott volt velünk gyakorlaton. Alsó fog, csontelvétellel. A legrosszabb kombináció. Úgyhogy nem kell elöre az ördögöt a falra festeni, egyáltalán nem biztos, hogy itt sok napos egy helyben fekvés lesz indikált, azért az esetek nagy részében kiszedni egy bölcsességfogat nem egy akkora kaland. Kivétel persze van, de először talán megkéne hallgatni egy orvos véleményét a dologról és utána spekulálni.

2018. febr. 28. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!