Miért műtik ki mindenki bölcsességfogát?
Mert nem mindenki olyan szerencsés mint te meg én...
Nekem konkrétan 32 fogam van 15 éve folyamatosan, ebből 2 tömött a többi makk egészséges... a többségnek viszont eleve szemét módon nő a bölcsességfoga.
Legj9nn haveromnak szétbarmolta a teljes alsó fogsorát, össze vissza állnak a fogai, mert a bölcsességfogak eltolták a többit...
Feleségemnek elkezdtek rohadni a fogai, a körzeti doki nem vette észre a kiváltó okot, csak mire már 6 teljesen elhalt fogat ki kellett húzni... a 2 hátsó bölcsességfog allul mindenféle jel nélkül mélyen az iny alatt elkezdett teljesen vízszintesen nőni előre és tolta magaelőtt a teljes fogsort...
Rengeteg embernek rengeteg problémát okoznak ezek a csökevények... ne atért legyél magadra büszke, mert neked nem okoz gondot... hidd el, nem azért rohannak az emberek az orvoshoz, mert egy "kicsit fáj"
1. hülyén nő, vagy félig nő csak, aztán begyullad
2. nem tudod rendesen mosni, szuvasodik
3. nekem pl. a sütiben maradt hülye dióhéj megroppantotta
4. fogszabályozás miatt
5. terhességnél 95%-ban úgyis tönkremegy (akkor már a full egészséges fogak is rosszabbodnak)
6. tök felesleges, haszna semmi, 99%-ban csak bajt okoz
Nekem nincs egy se 30felett.Csírái sincsenek.
Bár keveseknek de van akiknek jól funkcionálnak ezek a fogai.Egyik barátnőmnek pl.kivették régen a hetes fogát és a bölcsességfog van a helyén.Vagy van egy 40feletti ismerősöm neki is jó pozicióban van a bölcsességfoga,nem régen kelltt tömni neki,de azóta jól funkcionál.
Nekem felül kezd kibújni,véletlenül vettem észre. Alul viszont kicsit fáj, meg a nyelvem is mellette nemtudom, hogy azért-e.
Majd meglátom mi lesz belőle. Ha ilyen alapszinten fog csak fájdogálni, akkor mennyi idő után érdemes azért elmenni fogorvoshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!