Altatásban hogy tudnak kiszedni egyszerre 4 bölcsességfogat is míg helyi érzéstelenítéssel csak kettőt? Úgy pl hogy lehet utana enni?
HElyi érzéstelenítéssel is ki lehet szedni mind a négyet, csak nem szokás.
Ha altatásban végzik, akkor sokkal kisebb seb lesz, mert az állkapocsizület teljesen ellazul, érzéstelenítésnél meg nem.
Akármilyen módon szedik is ki öket, jópár napig nem nyilik rendesen a szád, ezért csak föként pépes dolgokat tudsz enni.
Akárhogy szedik ki, napokig nem lehet rendesen enni.
Nekem 2-t vettek ki egyszerre, kb. egy hétig levest ettem szívószállal.
Hétfőn műtötték ki altatásban mind a négy bölcsességfogam. Nagyon jó döntés volt. Egy bölcsességfog kiműtése 1 hét lábadozással jár, szájzár, varratszedés stb. Ha az ember külön-külön szedeti ki, akkor mindegyik után fog egy hetet, tehát négy hétig szenved vele összesen. Ha egybe kiműtik mind a négyet, akkor is csak egy hét a lábadozás, bár igaz, keményebb.
Fogászati asszisztens végzettségem van, de nem dolgozom a szakmában. Ha jól emlékszem azt tanultuk, hogy tilos mind a négy oldalra helyi érzéstelenítést adni. nem lehet elérzéstelenítettni az egész szájat, nagyon veszélyes, nem is csinálnak ilyet, hátra csúszhat a nyelv. Altatásnál intubálnak, ez megakadályozza a nyelv hátracsúszását.
Hogy sztk-ban csinálnak-e nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!