Műttötték már ki valakinek itt mind a négy bölcsességfogát egyszerre? Ha igen, mit csináltatok utána?
Január 9-ére kaptam időpontot. Egy kicsit be vagyok tojva. Nem elég, hogy nekiesnek mind a négy bölcsességfogamnak, de kiszednek egy ötödik rágófogat is, amely szinte vízszintesen fekszik a többi fog alatt.
:(
EGy ismerősöm előre beparáztatott, hogy szájzárat fogok kapni, neki a négy bölcsességfogát két különböző alkalommal szedték ki. Nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy egyszerre essünk neki, akkor csak egy hetet kell kihagynom a suliból és a melóból.
Tényleg nagyon félek! Lenne pár kérdésem:
- elég a helyi érzéstelenítés vagy kérjek 80 euróért altatást? (Nem olyan altatás, mint a műtéteknél. Itt "Dormicum"-nak hívják, félig-meddig alszol és nem érzel semmit, viszont valamennyire a tudatodnál vagy).
- Nem fogok ottmaradni a műtőasztalon, ha elaltatnak és pl. a szívem leáll vagy valami hasonlók?
- az orvos írt föl gyulladáscsökkentőt, amit el kell kezdeni két nappal a műtét előtt szedni. De ennek mi értelme van?
- Lehet kapni olyan felnőtt tápszert, amelyben nincsen tej? (tejeset műtét után nem lehet inni/enni, egy amerikai youtube-os videóban meg azt láttam, hogy a tinédzserekkel ilyeneket itatnak operáció után 3 napig, de nem ehetnek semmit. Ott futószalagon megy a bölcsességfog-eltávolítás, még azoknál is, akiknek rendben nőtt ki mind. Befekszenek 17-21 évesen és bye-bye bölcsességfogak. Ott is mind a négyet szedik ki egyszerre.
és azt elmondta a fogorvos hogy még is melyik oldalon fogsz enni utána? Dugja fel az egyszerre négy húzását. szerintem sokkal konfortosabb ha kihúznak 2t egy oldalt legközelebb pedig megint kettőt.
Nekem mikor kihúzták a felsőt, másnap már alig éreztem valamit.
Semmit nem fogsz érezni. Eygszerre 4 fog húzásánál mindenképp altatnak. Utána összefogják varrni és tudsz majd enni is. Jegelni kell az fontos!
Nem fogsz ott maradni a műtőasztalon emiatt ne aggódj.
Gyulladáscsökkentőt azért kell szedned hogy megelőzzétek a "bajt". (itt gondolok gyulladásra)
Az első napokban pépeset egyél. Tejbedara, tejberizs, krumplipüré, stb de szinte minden kaját lehet pépesíteni.
Az egész szájat nem lehet elérzésteleníteni, szóval KIZÁRt, hogy kiszedje mindet.
Továbbá akkor hogyan eszel 2 hétig?
Ilyen nincs, hogy a négyet szedi ki egyszerre, vagy ha megpróbálná, fel kell jelenteni, mert szakmailag nem megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!