Hányszor kell naponta fogat mosni? És mikor?
Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 08:38
1/8 anonim válasza:
elvileg minden étkezés után kéne. de gyakorlatilag elég ha reggel reggeli, és este vacsora után, napközben pedig elrágsz kajálások után egy cukormentes rágót
2/8 anonim válasza:
Szerintem kétszer optimális.
Állítólag amióta nagy divat lett a folyamatosanmossunkfogat, azóta megugrott azoknak a száma, akiknek az elvékonyodott fogzománc miatt romlanak el a fogaik. Előtte ugye a nemmosás miatt romlottak, szóval csöbörből vödörbe, meg kell találni az arany középutat.
4/8 anonim válasza:
és persze csakis puha fogkefével.
5/8 anonim válasza:
bocsi, de en ugy tudom, hogy reggel, meg reggeli elott kell, este meg lefekves elott. es mosas utan min 2 oraig semmit nem enni, cukros uditoket nem inni es csokit szinte tilos!
6/8 anonim válasza:
Fogorvos exem szerint csak napi kétszer szabad fogat mosni, ettől többször (gondolom hosszútávon) roncsolja a fogakat, tönkremegy a fogzománc.
7/8 anonim válasza:
az miért van, hogy sokan azt írtátok, hogy reggeli előtt?
jó, nyilván sokaknak büdös a leheletük, ilyenkor nem túl gusztusos asztalhoz ülni, de ha valaki egyedül van otthon, és nem zavarja, mert pár perc múlva úgyis kajálni fog, akkor minek mosson előtte fogat? csak elrontja az étel ízét. szerintem inkább reggeli után kéne, meg természetesen este.
8/8 anonim válasza:
utolsonak: en azt olvastam, hogy ha eloszor kajalsz es utana mosol fogat akkor az azert roszz mert a cukor meg mindenfele anyagok a kajaban meggyengitik a zomancot, es utana egy vegyszerrel elkezded mechanikusan surolni az konkretan karos. Viszont ha eloszor fogat mosol akkor a fogkrem hatasara egy reteg keletkezik a fogadon amin a kaja mar nem hatol be es nem roncsolja a fogakat. De lehet hogy Mr. Ex (fogorvos bacsi) kene megkerdeznunk errol ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!