Elhanyagolt, rossz fogakkal orvoshoz menni?
Elég fiatal vagyok még és sajnos nagyon elhanyagoltam a fogápolást, orvoshoz sem nagyon jártam egy korábbi szörnyű élményem miatt (egy idős fogorvos asszonyhoz kerültem az ügyeleten és kb másfél óráig húzta egy fogamat és amikor végzett nagy nehezen közölte hogy véletlenül két fogamat húzta ki, az egészséges fogamat is kihúzta a rossz mellől). Most egy elég szép összeget félre tudtam tenni arra, hogy elmenjek magánrendelésre és rendberakassam az összes fogamat. Rettenetesen hullik a hajam, nagyon megritkult.. Valószínűleg ez a probléma is köthető a rossz fogaimhoz. Csak most már attól félek, hogy nagyon le fog szidni az orvos, hogy miért hanyagoltam el ennyire és "meg lesz a véleménye rólam".. vagy őt ez nem igazán érdekli? Járt már valaki hasonló cipőben? :/
(A normális válaszokat előre is köszönöm!)
Tudod hogy miért mennek az emberek fogorvoshoz?
Elárulom neked, azért mert rosszak a fogak.
Most ha nem méssz el akkor jobb lesz, vagy hogy gondolod.?
En anno ugyanebben a cipőben jártam
Mikor beültem a székbe, elmondtam a fogorvosnak, hogy készüljön fel a legrosszabbra: tudom hogy túl sokáig halogattam a dolgokat egy korábbi rossz tapasztalat miatt, de most vegre rászantam magam, itt vagyok, tegyen csodát:)))) jófej volt, vette a lapot, abszolut nem állt hozzám bunkón.
Hát,azon kívül, hogy tanácsot ad, hogy ezentúl rendszeresen látogasd a fogászatot, és hogy hogyan ápold megfelelően a fogaidat mást nem tud tenni. Ha bunkózna,nyugodtan állj fel onnan, és gyere el, mert ha már fizetsz nem keveset, legalább korrekt legyen, és inkább maradjon csöndben,vagy kulturáltan fogalmazza meg a véleményét.
Nekem is katasztrófa volt a fogazatom, pedig rendszeresen ápolom, ápoltam, és jól. (Édesapámnak 30,anyukámnak 40 évesen lett műfogsora, olyan szinten romlottak a fogaik, napi kétszeri fogmosás, szájvíz mellett..Onnan tudom, hogy rendszeres volt, hogy családi program :D volt a reggel fogmosás, este fogmosás)
Most márciusban 2 db lyukas fogammal zártam a sort, meg lett csinálva minden,és épp porcelán fogszabályzóm van lassan fél éve.
Ne félj. Inkább most tegyék rendbe, mint később, amikor már lehet, hogy túl késő lesz. Meggondolatlan voltál, hiszen életed végéig szükséged lesz a fogaidra, de még helyre hozhatod.
nagyon nem mindegy, kihez mész. van aki kivehető fogat javasol, van aki hidat. az sem mindegy, hány fogadat akarja megmenteni a doki, vagy húz, mert neki az a jobb.
készíts fényképeket a fogaidról, később jól jön meglátod.
először is kérdezd meg mit tud tenni, hogy szép, használható fogaid legyenek
Köszönöm a megértő válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz :) Első valaszolónak: természetesen mindenképp elmegyek, csak kíváncsi voltam más volt-e ilyen helyzetben mint én, és hogy viselkedett az orvos.
Picit megnyugtattatok :)
én is rettenetesen félek a fogászati kezeléstől. Tudom, hogy ez nem ritka jelenség, de én még akkor is majdnem basz@rtam a félelemtől, amikor egy gyökérkezelt fogamból szedték ki a gyökértömést, holott tudom, hogy az tutira nem fáj. Amúgy ezt "dentofóbiának" vagy "odontofóbiának" hívják (indokolatlanul magas félelem a fogászati kezeléstől). Nekem egyszerre 7 vagy 8 fogat kellett csinálni (gyökércsatornát kiszedni az egyiknél, többet tömni, talán kettőt gyökérkezelni). Én az altatást választottam. Kevesebb volt az altatás miatti felár, mint ha az egészet érzéstelenítésben csinálták volna, és alkalmankén a 3-4 érzéstelenítő árát számoljuk.
Egyik pillanatban még dumáltam az aneszteziológussal, a másikban meg pofozgatott a doki, hogy "ébresztő, kész vagyunk". Utána még kellett egy mintavétel a végleges koronákhoz két hétre rá (egy hét lett volna, csak nem értem rá, dolgoztam, addig ideiglenes korona volt, mert anélkül a levegővétel is fájt), majd a következő hétre kész voltak a koronák, felpattintották, és csókolom.
Meg is jegyezte a doki, amikor az "előkezelésen" a gyökértömést vette ki, hogy én tipikusan az altatós eset vagyok (nem mondod vazze, azért jöttem ide :D)
Szóval altatás ha félsz, és semmiképpen sem SZTK fogászat, ott csak hentesek vannak, akik azon felül, hogy durvák, még le is fognak b@$zni, hogy minek kellett eddig halogatni. A magánfogászaton meg fizetsz amennyibe kerül az igényed, de cserébe emberségesen bánnak veled, és kicsit a félelmed is csökkenni fog. Én az egyik utókezelésnél -már ébrenlétben- kértem szurit, biztos ami biztos, mondtam a dokinak, hogy nekem hogyan adja be, hogy ne fájjon. Azt mondta, ő még így nem adta be, de a páciens kérése parancs, én leszek a "kísérleti nyula". Úgy adta be, ahogy kértem, és meg se éreztem. Máskor is hozzájuk megyek, és valószínűleg már nem hanyagolom el én se annyira. Egy "kellemes csalódás" egy pozitív élmény csodákat tud tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!