Fekete fogkő ellen mit lehet tenni? (lent)
Van valakinek valami bevált praktikája rá?
Voltam fogorvosnál vele ő azt mondta le kell szedetni havonta.Nagyon zavaró már mikor mosolygok és olyan mintha mákos lenne fogam pedig nem rendessen mosom napi 2× elektromosfogkefével.
A legalaposabban a fogorvos tudja leszedni. Otthon annyit tudsz tenni hogy időnként lepolírozod az elektromos fogkefével és egy szemcsésebb fogkrémmel (pl. blendamed proexpert). Fogkefének pedig a cross action pótfej az amivel a legjobban be tudsz férni a szűk helyekre. Nekem ez vált be, mivel én vasat szedek és emiatt vannak ilyen fekete lerakódásaim. Ha túl gyakran csinálod ezt az erősebb polírozást, az tönkreteheti a zománcot és irritálhatja a nyálkahártyát, ezért heti 1-2 alkalomnál többször nem szükséges. A másik ami sokat tud segíteni az a lila listerine-es öblögetés. A corsodyl azért nem jó, mert az is okoz elszíneződést.
A fogközökből pedig ilyen fogköztisztító kefével [link] tudod kiszedni. Többféle vastagságú van (színek jelzik), ezért először vegyél egy olyan csomagot amivel mindet ki tudod próbálni.
én nem csiszolnám a fogamat semmilyen szemcsés anyaggal, később nagyon meg fogod bánni.
szerintem próbáld ki az oil pullingot, lassú módszer, de sokaknak bevált.
arra is rá kéne jönni, mitől van ez a sok fogkő. kávé/tea, kemény víz, stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!