Most húztak egy fogamat és lenne kérdésem. Azt írják öblögetni és szájzuhanyozni tilos, de tisztítsam fogkefével a köztes fogakat ígyis. Na most ez hogy kivitelezhető? 2 ellentmondásos dolog. Hány napig nem emelhetek?
ne egyél azon az oldalon, és amit elérsz fogkevéfel azt tisztisd meg.
az útóbbi 4hónapban két fogamat húzták. csak levest ettem, meg kevés spagettit sonkával amit gyors rágással azonnal letudok nyelni. a vérrögöt hagyd békén. öblögetni úgy öblögess hogy jobbra balra döntögeted a fejed.
ja és ne kövj hanem csak nyisd ki a szád had follyon ki belőle aminek ki kell:D
Ha felső fog, akkor az emeléssel óvatosan egy hétig.
Ha alsó, akkor egy-két nap és ahogy érzed. Ha nem hasogat, fáj fizikai aktivitás közben, akkor nyugodtan.
Fogmosás: a mellette levő fogakat minimális fogkrémmel óvatosan tisztítsd. Az ellentétes oldalon a szokott módon.
Köpni tilos, öblíteni is. Csak beveszed a szádba a vizet és hagyod is kifolyni.
4-5 nap után lehet használni alkoholmentes szájvizet. De azt is úgy, hogy beveszed a szádba, benntartod és óvatosan billented a fejed egyik oldalról a másikra és hagyod kifolyni.
Ahogy látod majd húzódni össze az ínyed úgy lehet egyre bátrabban.
Evés: szobahőmérsékletű ételek, lehetőleg egy-két napig pépeset (tejet csak 4. Naptól), illetve leveseket. Majd fokozatosan, ahogy érzed jöhetnek a rágni való ételek is, az ellentétes oldalra.
Lehetőleg a sebbe ne menjen ételmaradék ezért érdemes kisebb falatokban kevésbé kemény, nem magvas ételeket fogyasztani.
Egyénfüggő, de kb 1,5 - két hét mire a rendes kerékvágásba áll minden.
"Nehéz fizikai munkát se végezzünk, és ide tartozik az edzés mellőzése is, legalább 2 napig. Főleg, ha a fogeltávolítás a felső állcsontban történt, hiszen az arcüreg közelsége miatt akár az meg is nyílhat, ilyen esetben és felülfertőzi az arcüregét is.
Részletek: [link]
Namost akkor hol van itt a 2 heted? :D Ezt egy orvos írta és nekem is hasonlót mondott. nekem a faltörásre bontásra mondtak egy hetet, edzeni már lehetne hamarabb is... Ti most komolyan ha kihúzzák egy fogatokat akkor 2 hétig vinnyogtok és sírtok, meg nem mozogtok? 1 a mozgás gyulladás csökkentő elősegíti a gyógyulást, a vér cserélődését. 2 ezzel hogy megáll az élet körülöttetek csak az immunrendszereteknek tesztek kárt. 3 mik vagytok ti? Nyugdíjas félős 80 évesek?
Az öblögetés helyetti tanácsot köszönöm szépen. tövábbi kellemes délutánt, nekem már az lesz, mert nem fáj a fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!