Mit tehetnék hogy ne féljek a fogtöméstől? Fájni fog?
A fúrrás egy kissé, hát... nem is igazán fájdalomnak mondható, csak az érzés fura.
A tömés egyáltalán nem.
Vannak zsibbasztó-sprayek is, az csak ráfújja és már alig érzed utána, hogy mit csinálnak veled.
én is félek a fogorvostól, de van egy tutirecept: olyan dokihoz kell menni, akinek van olyan műszere ami úgy érzésteleníti el hogy közben tűt sem látsz, csak valami ultrahangos zajt hallasz a szádban. Itt egy link: olvasd el [link]
Ja, és ha még így is félsz kérd meg a dokit hogy sprézzen rá egy kis lidokain sprét.
Szia! Én is pánikbeteg vagyok, egy kis sírással túléltem, pedig egyáltalán nem fájt, csak nagyon megijedtem.
A szuri nem fáj, ha laza vagy. Ha nagyon nagyra nyitod a szád vagy alapból megfeszíted magad, akkor kellemetlen. Gondolj arra h az csak azért kell, hogy a fúrás ne fájjon. Inkább egy pici tűszórás, minthogy érezd a fúrást, nem? :P
Ha jól elzsibbadt a szád nem is érzed a fúrást, csak a rezgést és hogy kaparászik ott valamit. Ennyi.
Amikor kifúrta a lyukat, levegőt fúj oda, hogy kiszáradjon a lyuk. Beleteszi a tömőanyagot és meg kell várni h megszáradjon, ez néhány perc. Egyáltalán nem fájdalmas.
Én szóltam az elején, hogy nagyon félek, és ettől megnyugodtam h tudják és talán így fognak majd kezelni. ;) Akkor is szólj ha hajlamos vagy elrántani a fejed, mert a fúró veszélyes szerszám, megsérülhetsz ha rosszkor mozdulsz meg. Nekem az asszisztens megfogta a fejem, hogy ne tudjak mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!