Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tehetnék hogy ne féljek a...

Mit tehetnék hogy ne féljek a fogtöméstől? Fájni fog?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok, szóval minden gázos helyzettől elájulok és fulladok. Nagyon fáj a fogam úgyhogy el kellene mennem a fogorvoshoz, de nagyon félek. Fájni fog? Ha meglátom az inekciót tutira elájulok és mehetek a kórházba megint. Mit tehetnék hogy ne féljek a fogtöméstől?
2010. máj. 20. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azt tudod tenni, hogy vagy beveszel előtte egy nyugtatót, de ezt mond a fogdokinak vagy becsukod a szemed a szuri előtt, nem tudok sajnos jobbat. Mondanám, hogy végeztesd altatásban, ha ennyire félős vagy, de az nem két fillér sajna.
2010. máj. 20. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem fogok sokat segíteni szerintem, de nem muszáj először is injekciót kapnod (nekem mindig valamilyen zsibbasztó krémmel bekenték)... Amikor én kicsi voltam, sajnos volt egy nagyon lyukas fogam és mindig be kellett tömni (azóta már kiesett rég). Ezért tudom, és, hogy megnyugtassalak, egyáltalán nem fáj:) Csak vigyázni kell, nehogy kiessen:S
2010. máj. 20. 16:35
 3/5 anonim válasza:
100%

A fúrrás egy kissé, hát... nem is igazán fájdalomnak mondható, csak az érzés fura.

A tömés egyáltalán nem.

Vannak zsibbasztó-sprayek is, az csak ráfújja és már alig érzed utána, hogy mit csinálnak veled.

2010. máj. 20. 16:59
 4/5 anonim válasza:
100%

én is félek a fogorvostól, de van egy tutirecept: olyan dokihoz kell menni, akinek van olyan műszere ami úgy érzésteleníti el hogy közben tűt sem látsz, csak valami ultrahangos zajt hallasz a szádban. Itt egy link: olvasd el [link]

Ja, és ha még így is félsz kérd meg a dokit hogy sprézzen rá egy kis lidokain sprét.

2010. máj. 20. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én is pánikbeteg vagyok, egy kis sírással túléltem, pedig egyáltalán nem fájt, csak nagyon megijedtem.

A szuri nem fáj, ha laza vagy. Ha nagyon nagyra nyitod a szád vagy alapból megfeszíted magad, akkor kellemetlen. Gondolj arra h az csak azért kell, hogy a fúrás ne fájjon. Inkább egy pici tűszórás, minthogy érezd a fúrást, nem? :P

Ha jól elzsibbadt a szád nem is érzed a fúrást, csak a rezgést és hogy kaparászik ott valamit. Ennyi.

Amikor kifúrta a lyukat, levegőt fúj oda, hogy kiszáradjon a lyuk. Beleteszi a tömőanyagot és meg kell várni h megszáradjon, ez néhány perc. Egyáltalán nem fájdalmas.

Én szóltam az elején, hogy nagyon félek, és ettől megnyugodtam h tudják és talán így fognak majd kezelni. ;) Akkor is szólj ha hajlamos vagy elrántani a fejed, mert a fúró veszélyes szerszám, megsérülhetsz ha rosszkor mozdulsz meg. Nekem az asszisztens megfogta a fejem, hogy ne tudjak mozogni.

2010. máj. 24. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!