Kattog az állkapcsom?
A helyedben elnéznék egy fogorvoshoz.
Nekem rágás közben is kattog, hallhatóan, elvileg azért, mert az alsó és a felső állkapcsom nem illeszkedik normálisan, nem megfelelő az izom és az ízület kialakítása, ennek következtében a fogaim felszíne sem kopik rendesen, amit az alvó szervezet csikorgatással igyekszik orvosolni.
Egy időben alig ettem, könnyezett a szemem, ha ásítottam (azóta megtanultam zárt szájjal ásítani, esetleg ezt is megpróbálhatod), folyamatosan fájt a fejem az állkapcsom feszülése miatt.
A fogászaton aztán megmondták a tutit. Teljesen nem tudták megszüntetni a problémáimat, de évente egyszer csiszolnak valamennyit a fogamon, és kaptam éjszakai harapásemelőt is (jó hülye neve van) -- ez egy hajlékony, áttetsző "sín", hasonlít az ökölvívók fogvédőjére, gyakorlatilag leveszi a terhelést az állkapocsról, hogy a rágóizmok ne görcsöljenek be. Ez sokat enyhít a nappali kattogáson, bizonyos helyzetekben meg is szünteti.
Alternatív megoldásként lehet tornáztatni is az állkapcsot; nekem ez nem vált be.
Értem, köszi, nekem is könnyezik a szemem, ha ásítok..
De akkor valószínüleg felkeresek majd egy fogorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!