Ha kinyitom a számat, jobb oldalt kattog az állkapcsom. Nem hangosan, de én hallom, és érzem. Azt olvastam, ez bajt jelezhet. Mi a megoldás ilyen esetekben?
Tudom, hogy minden esetben egyénre szabott a megoldás, ám amíg nem tudok orvoshoz elmenni ezzel (egyáltalán milyen orvoshoz forduljak, fogorvos, szájsebész, esetleg vmi más?), addig jó lenne "felkészülni" a várható alternatívákra. Pl. műtét milyen esetekben kellhet.
A kattogás kialakulását úgy gyanítom, néhány trehány fogorvosi beavatkozás segítette, illetve a túlzott ideig tartó (majdnem 5 éves) fogszabályozás, amely során egyéb problémák is adódtak.
A segítséget előre is köszönöm, illetve, ha van valaki hasonló problémával, esetleg tapasztalattal, az is érdekelne, hogyan oldották meg, ha megoldották, stb.
20L
gondolkozz már!
A fogaktól kattog az izületed?
Nem szimmetrikus a nyaki izmaid, előre tartod a fejed, ennyi. Ezt nem tudják műteni. Edzél felsőtestre.
(talan) kezdodo porckopas.
Nekem ugyanez van a jobb oldalon, de nekem ez evek ota fent all. Fogszabalyzos vagyok, emellett harapasemelot es trainer-t is hordok. Műtétem is lesz, bar nem CSAK a kattogas miatt.
Szerintem ezzel fogorvoshoz kellene fordulnod, nehogy rosszabbodjon az allapotod.
Csontkovács is tudHAT rajta segíteni (attól függ, mi a probléma).
"egyáltalán milyen orvoshoz forduljak" - Ha körzeti orvoshoz elmész vele, ő beutal a megfelelő szakorvoshoz.
első szerint akkor inkább személyiedzőt kéne felkeresnem mint szájsebészt :D (Y)
többiek zöld kéz ment, köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!