Ez is okozhatja a tüneteimet ha kattog az állkapcsom? (Tünet lenn)
Körülbelül 2 éve kattog az állkapcsom jobb oldalon amikor ásítok, rágok vagy ha nyitom a számat. Eddig nem foglalkoztam vele ameddig nem kezdett el zúgni a jobb fülem már vagy 2 hónapja, voltam fül-orr gégészeten és semmi különöset nem állapított meg, azon kívül hogy megfázásból fül kürt hurutot kaptam.
Így nem tudom eldönteni hogy a fül zúgásom az állkapocskattogás miatt van-e vagy a fülkürthurut miatt.
Hasonló tapasztalatú ember vagy szakember véleménye érdekelne. Érdemes e fogorvoshoz fordulnom, mivel a fülzúgásom sem múlt el azóta. Köszönöm!
Nekem van egy negatív szokásom ami miatt vélhetően kialakult ez a kattogás, ugyanis bal oldalon az arcomon belül mindig szeretem lerágni a bőrt így ha elkezdem a fogammal piszkálni akkor az állkapcsom meg van erőltetve és húzódik bal oldali irányba és lehet emiatt deformálódott el vagy kopott ki a jobb oldali állkapcsom alatti porc és emiatt kattog normál helyzetben.
És nekem is kb 2 éve van amióta ki nőttek a bölcsesség fogaim és sajnos a rossz szokásom is meg van azóta.
Lehet előbb le kéne szoknom a szájrágcsálásról aztán megfigyelni történik e változás.
Olvastam stressz is okozhatja ill. éjszakai fogcsikorgatás, volt hogy felébredtem arra hogy erősen össze szorítom a fogaimat és ez okoz feszülést.
Sajnos lehet emiatt is zúg a fülem.
Bizony érdekes választ kaptam tőled kedves utolsó hozzászóló, mivel hasonló panaszokkal élsz. Köszönöm neked.
2. válaszoló vagyok:) :
Akkor először is próbálj leszokni erről a rossz szokásról:) Az éjszakai fogcsikrogatás pedig valóban ronthant a helyzeten.. ilyenkor szoktak a harapásemelőt csinálni valakinek éjszakára. Ha nem javul a helyzet semmiképp, akkor menj el egy jó fogorvoshoz és ő továbbítani fog az állkapocsizületi klinikára,ha szükséges. Az a baj, hogy nem jó sokáig kezeletlenül hagyni az ilyesmit, mert rohamosan rosszabbodhat, mivel az állkapocsról van szó amit egy nap rengetegszer igénybe veszel. Figyelgesd, hogy hogy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!