Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért romlanak ilyen ütemben...

Miért romlanak ilyen ütemben a fogaim?

Figyelt kérdés

Alapvetően huzat-érzékeny voltam mindig is.. Viszont az összes fogam 30 éves létemre kezd lyukadni, belülről. 2 pedig kivülről. Nagyon el vagyok keseredve, hiszen normális fogkrémet használok, napi két fogmosás is megvan, három néha, ha ebédidőben van lehetőségem.. Nagyon félek a fogorvosoktól, még gyermekkoromban megkínzott kettő és azóta rettegek.

Jövőhéten megyek egy húzásra, a többit gyökérkezelni kell, de az orvos is "csúnyán" néz rám, de én tényleg mindig mosok rendesen fogat, 3-4 percig, alaposan. Terhességem alatt sem volt problémám és azóta sem, de ez most előjött és nem tudom az okát.

2017. jan. 6. 20:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igen, hormon problémával is küzdöm 😶
2017. jan. 7. 10:33
 12/15 anonim ***** válasza:
igen, sejthető volt. Ez esetben menj el endokrinológushoz. Pl. Dr. Bérczy Judit nem csak lokálisan gondolkodik, hanem a teljes életmódot figyelembe veszi. Olvasd el dr. Balázs Csaba tanácsait a neten. Pl. ne egyél/igyál műanyagból, alumíniumból, tetrapakból, stb., a cukrot felejtsd el, körömlakk, mesterséges kozmetikumok (beleértve folyékony szappan, stb) ezek mind felejtősek. Tejtermék is felejtős, és a húsokból próbálj piacit, tanyasit keresni, mert a bolti tele van hormonokkal. Egyáltalán, próbálj minél tisztább élelmiszereket enni és egészségesen élni. Sokszor előfordul rejtett gluténérzékenység, tejérzékenység. Valszeg sokba fog kerülni, hogy mindent kivizsgáltass. Ha megoldást szeretnél. talán érdemes egy olyan biztosítást kötni valamelyik magáncégnél, amiben benne van a legtöbb vizsgálat, mert az sztk max. tsh-ra fog elküldeni, abból meg nem látszik semmi. a várakozási idő meg hónapokba telik.
2017. jan. 7. 10:53
 13/15 anonim ***** válasza:
az egyik legfontosabbat elfelejtettem: kerülj mindent, amiben szója van.
2017. jan. 7. 10:54
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!! Az anyagi oldala nem érdekel, csak

Legyek rendben! :)

Már csak azt nem tudom, hogy kivitelezhető az a tanács, hogy ha felső fogat húznak, akkor kerüljem majd az orrfújást.. Ugyanis arcüreg gyulladásos vagyok, na meg az egyik gócos fog is..

2017. jan. 7. 11:18
 15/15 anonim ***** válasza:
hát ebben sajnos nem tudok segíteni, nekem szerencsére mindegyik fogam megvan gyökerestől. remélem, sikerrel jársz az okok felderítésében és minél előbb rendbe jössz!
2017. jan. 7. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!