Mit lehet tenni, ha nagyon gyorsan romlanak a fogaim?
Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve,mert hiába ápolom szerintem alaposan és megfelelően a fogaimat, mégis állandóan fogászatra kell járnom. Sok fogam tömött, kettőt már kihúztak, 1 gyökérkezelve volt. Naponta kétszer mosok fogat, reggel és este, elektromos fogkefém van, szájvizet és fogselymet is használok, ügyelek a technikára(úgy értem, hogy nem nyomom rá durván a fogkefét az ínyemre, de alaposan mosom) és mégis nagyon gyorsan romlanak a fogaim,pedig nem csoki/kóla kombón élek. Több magánrendelésen voltam már, érdemi tanácsot sehol nem kaptam, azt mondták ez genetika, ezzel semmit nem lehet kezdeni, járjak rendszeresen ellenőrzése és ügyeljek a fogápolásra. Valaki esetleg tudna valami gyógyszert, speciális fogkrémet/szájvizet vagy bármilyen házi gyógymódot ajánlani, ami neki bevált? A válaszokat előre is köszönöm.!:)2015. szept. 24. 18:46
1/3 A kérdező kommentje:
Nyilván tudom, hogy csodaszer nincs,de bármi,ami picikét javít ezen a problémán, jól jön.:)
2015. szept. 24. 18:47
2/3 anonim válasza:
Elkezdesz protkóra gyűjteni. Sajnos ha egyszer beindul a dolog, akkor már késő odafigyelni a szájhigiéniára. Korábban kellet volna gondolkodni. Annyit tehetsz hogy sok vitamint szedsz(természetes formában is lehetőleg), minőségi fogkefe, fogkrém, szájvíz, minden étkezés után fogmosás, rendszeresen ellenőrizteted és kerülöd a cukros dolgokat. Ezzel talán meg lehet lassítani a folyamatot.
3/3 anonim válasza:
Csökkentsd a savhatást, szedj kalciumot mint táplálékkiegészítőt, és használj szervesfluorid-tartalmú fogkrémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!