Fogtömés hogyan zajlik?
fogtömés menete?hogyan zajlik? fáj?
meddig tart? fúrás nélküli fogtömés létezik és van?
Fúrás meddig tart,fáj?Tömésnél fáj,fehér színnel tömnek mindenhol?
Tömés mennyi ideig tart?1 fognál?
és az egész meddig tart?
Mikor gyökér kezelik a fogat?Fáj,meddig tart?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem mind a kettő volt. Mármint gyökérkezelés is és sima fog tömés abból kettő is kijutott...
Fogtömés: kapsz injekciót érzéstelenítőt, a doki kifúrja a fogat, fertőtleníti a kifúrott fogat, majd betömi, általában ma már magánorvosok csak esztétikai tömést készítenek ez lámpánál köt meg.
Fáj? Nekem a felső jobb 6-osom nem fájt. Viszont tegnap előtt a jobb alsó 6-osomat tömte és az injekciót is máshova adják nem oda ahova felül, hanem hátra, és ott vagy eltalálja az ideget v nem...Nekem nem sikerült elsőre a fogkörnyéket elzsibbasztani de minden mást, és éreztem a fúrást jól belenyílalt, de a doki egyből reagált, kaptam még egy szurit, na ez se volt kellemes, tegnap is éreztem kicsi szájzáram is volt...de kibírható, sokkal rosszabb ha hagyod elrohadni...igazán nem akkora trauma mint ahogy mondják, csak jó orvost kell keresni.
Meddig tart? A injekció beadása után 10 percig kinn ücsörögsz majd bemész és onnan még 10 perc kb. 15-20 perc,
Gyökérkezelés:
Mikor már nagyon fáj, elsőnek este kezd meg édességre hidegre nagyon érzékeny nyílal ...és elérte a pulpát (fog belsejét) a fertőzés.
Fáj? Szintén felül kellett gyökérkezelni, a doki annyi érzéstelenítőt adott h semmit nem éreztem...csak a hangok zavaróak, pont mint a tömésnél, mert ugye itt is fúrnak...
Meddig tart? Ez több alkalmas kezelés...nekem 2× kellett menni...elsőnek kifúrta kiszedte az idegeket ereket kifertőtlenítette mindenfélével, itt röntgent is készítenek...de az se fáj. Tűket is szurkál de semmi fájdalom nincs... majd lezárja egy gyógyszeres töméssel...utána 2-2,5 hét után vissza kell menni itt már nem adnak érzéstelenítőt de így sem fáj...megcsinálja a gyökértömést lezárja és minden okés ... ha úgy látja ajánl koronát...de nekem felépítette tömő anyagból... Időben szerintem mindenkinek különböző, nekem ez is kész volt kezelésenként 10-15 perc alatt...
A fájdalom sok mindentől függ, de egyik kezelésnek sem kell fájni! A fogorvosom mondta, hogy a fogorvosi kezelések egyikének sem szabad fájnia, ha fáj akkor az gond, az ellen tenni kell!
Bármi kérdésed van írj nyugodtan privátba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!