Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 évesenél hogy zajlik a...

4 évesenél hogy zajlik a fogtömés?

Figyelt kérdés

Most vettem észre fogmosáskor, az egyik nag örlő foga lyukas.

Nem fekete, szép fehérek a fogai, de lyukas.

Hogy tömik be, fúrják, kap érzéstelenítőt?

2013. máj. 5. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
A lányomnak fúrták normál módon, de nekik még nagyon picike fúrás elég. Érzéstelenítőt nem kapott, nem is volt rá szükség, mert mint írtam, picit fúrt rajta csak. Megbeszélte vele előtte, persze az ölemben ült. Azt mondta a doktornő, ha bármi fájdalmat érezne, emelje fel a kezét és rögtön abba is hagyja. De nem volt semmi. Utána fehér tömést tett bele a fogába, adott neki egy kicsit, hogy gyúrogassa, ezzel is megtapasztalja, hogyan keményedik meg a fogában a tömés. Szerintem a fő kulcsa az egésznek, hogy olyan fogorvoshoz vidd, aki tud bánni a gyerekkel és bizalmat ébreszt benne! Mi az első tömés óta is hozzá visszük, sajna még volt egy tömése, de rendszeresen ellenőrizni is ez a doktornő ellenőrzi a fogait. 5 éves kislány anyukája.
2013. máj. 5. 21:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi. Itthon nem zavarja ha nézegetem a fogai, az orvosokt sem fél, igem, valaki olyan kell aki ek van türelme...Holnap keresek valakit. Már csak 3 évet kell kibírni, aztán úgy is kipotyognak a fogai, de eddig olyan büszke voltam rá, hogy szépek a fogai, erre nesz, van 1 lyukas.

Nem szeretn ha fekete ki rohadt fogai lennének....

2013. máj. 5. 21:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Budapesten tudok ajánlani ha pesti vagy.
2013. máj. 6. 14:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Ma utánna érdeklődtem, nincs kifejezetten gyermek fogászat nálunk, felnőtt fogorvoshoz kell vinni... Férjem szerdán megy, elviszi a gyereket is.

Írd meg kérlek a i fogorvos elérhetősègét ha ez nem válna be.

2013. máj. 6. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Zuglói Fogászati Központba járunk. [link] A dokink neve: Dr. Balogh Brigitta doktornő, nagyon tudom ajánlani, kiváló szakember és nem mellesleg ért a gyerekek nyelvén. Mi már 4x voltunk nála, mindig minden rendben volt.
2013. máj. 6. 20:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ma reggel elvittem a fogorvoshoz, azt mondta az nem lyuk, ott mélyebb a barázda a rágó fogában, szépeka fogai, kapott matricát, fogkrémet, fogkefét, nagyon bátor volt:)
2013. máj. 8. 19:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy nem kellett végül a fogához nyúlni. :)
2013. máj. 9. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!