Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért sír a babám a cicin...

Miért sír a babám a cicin napok óta majdnem minden evésénél?

Figyelt kérdés
Ma 5 hónapos a lányom és néhány napja 2-3 perc szopi után elfordítja a fejét és elkezd sírni. Ilyenkor átteszem a másikra, azon megnyugszik, de 2-3 perc múlva újra elfordul és sír. Megint vissza a másikra... Tej van a ciciben, nem az a gond, hogy nem jön. A végére persze kiszívja mindkettőt és 3 órán keresztül vidám. Eddig nem volt semmi gond. Mitől lehet?
2011. márc. 28. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne a tudományos magyarázat, a 2 hónapos kislányom ugyanezt csinálja. Megint fél óra egy evés, pedig már jó ideje 10 perc alatt végezni szokott. 100-180 grammot is megeszik napszaktól függően, tehát tejem nekem is van, de valami fájhat. Én a melegfrontra gyanakszom, de olyan hihetetlen, hogy evés után meg jól van, sőt, éjjel 8 órán át alszik... Szóval ha segíteni nem is tudtam, elnézést, de kíváncsi vagyok, hátha valaki megfejti. Kitartást kívánok nektek :)
2011. márc. 28. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:

szerintem ez ennyi idős korban normális. nálunk is volt ilyen időszak. több oka is lehet:

-túl erősen jön a tej, és fullasztó lehet (szokott köhögni, mellényelni?)

-nehezebb kiszívnia a hátsó, zsíros tejet, és ezért reklamál

-a fogai piszkálják az ínyén belül, a szopizástól erősödik a fájdalom

idővel javulni fog! nálunk kb.7hós kora óta eszik gyönyörűen.

2011. márc. 29. 07:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem köhécsel közben, azzal nincs gond. Én is arra gondoltam, hogy lusta kiszívni a hátsó tejet. De miért pont most, ha eddig nem volt? Remélem gyorsan túl leszünk ezen az időszakon!!!
2011. márc. 29. 08:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, a fogát még nem látjuk jönni, bár az ínye már kicsit megduzzadt. A védőnő tegnap nézte, azt mondta, messze még az első fog kibújása. Bár ettől még lehet, hogy már most fáj neki.
2011. márc. 29. 08:31
 5/8 anonim ***** válasza:
az ínyében már mocoroghatnak a fagak. nálunk akkor volt nagy sírás, amikor nem is bújt ki fog, aztána kibújásnál csönd volt. és már 2 hós korában megduzzadt az ínye, csak 5,5 hósan bújt ki. szóval az hosszú folyamat, amíg előkészül.
2011. márc. 29. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi is átestünk ezen többször, nekem azt mondta a védőnő, hogy ciklikusan ( ha megjön, vagy meg kéne jönnie) változhat a tej íze, és nem ízlik neki, ezért reklamál, de pár nap alatt elmúlik szerencsére, türelem!
2011. márc. 29. 10:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Én akkor tapasztaltam ilyent, mikor az első fogai jöttek a kisfiamnak. Főleg a felsőknél sírt. Szegényke, ahogy hozzáért a cicihez, sírt, aztán pár perc múlva megnyugodott.
2011. márc. 29. 14:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Remélem gyorsan túl leszünk rajta. Bár mostmár 3. napja iszonyú nyűgös. Remélem csak az idő és azon is túl leszünk hamar, mert iszonyú fárasztó, hogy semmi nem jó.
2011. márc. 29. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!