Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rosszak a fogaim, mit tegyek?

Rosszak a fogaim, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszak a fogaim, ez mindenbrn hatraltat, baratkozas, kapcsolatok stb...mivel a legtobb fogam elol rossz,ezert nagyjabol senkivel nem merek beszelni. Fogorvosnal voltam sztkban, aki aztmondta, hogy alig van lar fogam ami maradhat ezert ki kell huzni a tobbit(kb 18-20) fog, ez szerimtem kibirhatatlan,foleg hogy 3hetenken van idopont, azaz akar tobb evig is eltartana csak a fogak kihuzasa,meg tanulo vagyok, elmennek dolgozni,de szinte depresszios vagyok, felek attol hogy barki meglatja a fogiat, ezert beszelni nem szoktam senkivel, igy meg dolgozni sem lenne konnyu. Pedig ja dolgoznek, akkor elmehetnek magandokihoz. Szuleim nem ugy allnak anyagilag hogy kifizessek nekem, meg pofam se lenne keregetni toluk, foleg hogy az, hogy nem csinaltattam meg a fogaimat elobb, amig lehetett, az az en hibam,nem mase. Mentsegemre szoljon, hogy nagyjabol fel ev alatt romlottak el a fogaim, most mar sok fogam cdak fekete csonk stb...eddig eletembem egy fogamat huztak ki, az fajt ugyan, de nem halok bele. Ami sokkal jobban zavar, hogy utana kb 24oran keresztul vrrzett az inyem, nem tudom mit tegyek, de ez az allapot kibirhatatlan,nincsenek barataim, mert senkivel nem merek beszelni a fogaim vegett stb...Hogy tudnam ezt megoldani? 17/F
2016. szept. 4. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha ilyen sokat kell húzatni, akkor előtte mindenképpen beszélj egy magánfogorvossal is!

Állapotfelmérés sok helyen ingyenes. Szóval először tudni kéne, hogy mi is a baj.

Fél év alatt az egész fogsorból csak fekete csonkok vannak?

Nagyon abszurdnak hangzik.

2016. szept. 4. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:

szerintem rad ferne egy kivizsgalas is,mert ez nem normalis sajnos. dolgozni menjel el, ill tb alapon csinaltassad, ne magan uton, mert ugy sokkal olcsobb. motivaljon, hogy hamarosan jobb lesz,es ez majd onbizalmat fog adni!!! ne add fel.

egyebkent 3 hetente nem csak 1 fogat huznak, hanem nyilvan tobbet, sot, szerintem megoldhato lenne h 2 -3-4 kezelessel kiveszik az osszeset es megkapod a mufogaidat. jarj utana, lehet h tamogatast is tudsz ra intezni.

2016. szept. 4. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:
esetleg ide nezz be: [link]
2016. szept. 4. 19:19
 4/6 A kérdező kommentje:
2-3 kezeles alatt ha megoldanak az nagyon jo lenne, de mikir voltam es tobbet akartam huzatni aztmondta, hogyszerre csak egyet huz, de gondolom ennek is oka van, mert igy is sokat verzett foghuzas utan, ha pl 4-5fogat kihuzna, akkor lehez akar tul sok vert veszitenek vagy nem tudom.
2016. szept. 4. 19:30
 5/6 Snorri ***** válasza:
Budapest vagy környéki vagy? Ott van a Mária utcai szájsebészet, menj el oda. Én tudok olyat, akinek altatásban szedik ki az ugyanilyen rossz fogait. Ott tudnak segíteni, mennyibe fog kerülni. Mindenképpen kezdj el utánanézni, most!
2016. szept. 6. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem elkeseríteni akarlak, de ha csak nem jársz kemoterápiára, úgy nem létezik, hogy fél év alatt ilyen szinten elromlottak a fogaid. Fekete csonkok? Ez bizony több év hanyagság és nem törődömség masszív munkája, pláne ilyen fiatalon... Rosszak voltak azok azelőtt is,csak nem vetted észre, mert nem vagy fogorvos, nem az a munkád, hogy ezt felismerd. Sajnálom, de ez az igazság.

Egyébként én is azt javaslom, hogy hallgass meg még egy véleményt. Viszont azt tudnod kell, hogy ha bármilyen szinten pótolni szeretnéd a fogaidat, az bizony nem kevés pénzbe fog kerülni neked. Persze attól is függ, hogy hány fogadat lehet megmenteni.

Pécsett a fogászati klinikán a különböző pótlásokért egyébként csak az anyagárat kell megfizetni, orvosi díjat nem, mert hallgatók csinálják. Ha számít a pénz (amit megértek), akkor esetleg gondolkodj el ilyesmiben. Gondolom a többi gyakorló klinikán is hasonló módon olcsóbb (Bp, Szeged, Debrecen). Pécset tudom biztosra, mert én is ott vagyok hallgató. Ha a közelben vagy, egyébként nagyon szívesen segítek neked az ügyben, de ez a leírásod alapján is tényleg egy hosszadalmas meló lesz.

Amúgy véletlenül nem készült panoráma röntgen? Mert ha van nálad olyan, azt is szívesen megnézem neked és meg tudom mondani, hogy nagy valószínűséggel mely fogakat kell eltávolítani. Elég lenne emailben elküldeni.

2016. szept. 10. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!