A nyelvemen van egy csomó repedés, olyan mint egy kanyon. Nagyon zavar és nem tudom, hogy mit csinálhatnék ellene! A nyelvem széle fogbenyomódásos és néha foltok, kis köröcskék is vannak rajta, amik általában fehérek, (vagy sárgásak)! Már nagyon régóta ilyen, eddig nem foglalkoztam vele, de mostanában olvasgattam a neten, ezzel kapcsolatban egy-két cikket (mert nincs sok minden róla) és elkezdett zavarni, hogy tenni kellene valamit!
Nekem is ilyen, sőt a bátyámnak is. Ez nem örökölhető? mert az apámnak is volt kiskorában és szerinte neki csak ugy elmultak a repedések.
17/F
2010. ápr. 30. 22:03
13/16 Zolcsye válasza:
Üdv mindenkinek !
Sajna nekem is ilyen kb. 3 éve alakult ki.Kiszáradtam egyik napról a másikra " nem értem hogy mikor rengeteget iszok " és utána vettem észre ,hogy kirepedt a nyelvem.Kb. 5-6 repedés van rajta ami sokszor nagyon fáj szinte mindenre.Imádtam a csípőset de most már lehetetlen ennem mert megőrülök a fájdalomtól.Valamikor észre sem veszem ,hogy mi is van a nyelvemmel de valamikor még a szénsavas üdítőre is érzékeny.Nekem a házi orvosom B vitamin hiányra tippelt. Egy 100 szemes kúrát csináltam semmi hatás.Próbálkoztunk svéd cseppel 1 litert öblögettem el napi 3 X semmi hatás. Szóval én sem tudom mi lehet a megoldás.A folyadék bevitelről meg annyit ,hogy napi 2-2,5 liter nálam megvan.ha valaki tud azóta valamit szóljon.
2010. júl. 7. 00:28
14/16 Schubell válasza:
Nekem a nyelvem közepén volt kb fél éve, egy nagyon csúnya repedés, és eléggé szétágazott, mint valami nagy tó, és mellék tavacskák. Nos nekem ez akkor alakult ki, mikor rengetek sós csipszet ettem, és marta ám a nyelvem rendesen. Most már lassan 1-2 éve nem eszek csipszek 3 naponta, és javult az állapot. Begyógyúlt a kráter, de még mindig látszik rajta hogy azért az ott volt. Remélem idővel elmúlik, addig is messziről kerülöm a sós csemegéket =/
2014. márc. 14. 17:06
15/16 Eme01 válasza:
Láttam egy cikket,ami azt írta hogy betegségekre utal. De nem tudom. Egyébként nekem is repedezett,de én ezzel születtem,nem vagyok rá büszke. Az egész nyelvem tele repedesekkel
2018. júl. 4. 12:36
16/16 Purple Girl válasza:
Nekem savanyú nyalóka nyalogatása után égő érzés lett, most meg már repedezett is... :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!