Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » TB alapon miért olyan nehéz...

TB alapon miért olyan nehéz bejutni a körzetes fogorvoshoz?

Figyelt kérdés

Sok évig elhanyagoltam magam. mire észhez tértem már késő. foghatnám a gyerekekre, de nem teszem, hiába a születésük után romlott el lavinaszerűen. A fogaim állapota tükrözi az életem... pénzem nem nagyon van... kb 2 éve tervezem hogy rendberakatom a fogaimat, ezzel adok egy löketet az önbizalmamnak is hogy végre új életet kezdjek. Egyedül vagyok 3 gyerekkel. Ma megtörtént amitől nagyon féltem: hosszában kettétört a jobb1 felül... halogatás már nem lehet... megkerestem a területi fogorvost... júniusra kaptam időpontot...

Kb ezért nem jutottam el anno se mikor még nem voltak ovisok a gyerekek-segítségem nincs, hónapokra előre nem tudok kiszámolni semmit...mert azt tudom hogy az időpont maga semmit nem ér, minimum 3-4 óra várakozás azon a napon.

Kérdem én... ha nincs pénze az ember lányának maszek fogorvoshoz miért törvényszerű hogy bekerül abba a spirálba hogy elmegy a kedve az egész tortúrától... és úgy jár mint én: az egész fogsora olyan mintha hajléktalan lenne. volt egy pont...letojtam..lesz ami lesz alapon, dohányzás kávé minden segített hogy rosszabb legyen ... nincs pofám már fogorvoshoz menni... mire erőt veszek közel 2 hónap várakozás...XXI. században...

a gyerekeim előtt is szégyenlem a szám...

2016. máj. 4. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Most mondok neked valamit. Én másfél éve ugyanígy jártam hogy a fogamból letört egy nagy darab és iszonyatos fájdalmaim lettek. Nekem mondjuk lett volna rá pénzem meg protekcióm maszek orvoshoz, de ott is 2 napot kellett volna várjak rá, meg persze olyan fájdalmaim voltak hogy autót nem bírtam volna vezetni mert sajnos picit messze van és közvetlen buszjárat sincs arra. Akkor berágtam, gyalog odaszenvedtem a legközelebbi fogorvoshoz tudtam hogy ő nem a körzetemhez tartozik, de felhívtam őt mert miért lett volna rendelés... és mondtam neki hogy baromi sürgősen szükségem van ellátásra mert majd megpusztulok a fájdalomtól, mondta hogy másnapra tömve van a naptára meg kb 3 hétig de fogfájás, fogtörés, sürgős eset azt neki azonnal kell fogadnia. Én mondtam hogy ha kell fizetek is érte csak oldjuk meg a problémát. Kénytelen voltam másnap délutánig várni, majd megpusztultam de bementem a patikába kemény 1300 forintért vettem méregerős fájdalomcsillapítót amit recept nélkül kiadhattak még. Nálam a pénz nem nagy akadály mert se gyerekem, se asszonyom senkim, kaját 2 napig úgy is nélkülöztem mert hát beszélni alig tudtam hát még enni. Akkor másnap bementem és kiderült hogy TB alapon megcsinálhatja mert átmenetileg az ő körzetéhez tartozok, mondta szuper, akkor megvizsgált a fogaimat, felírta a beteglapra hogy melyik fogaimat kell kezelni volt vagy 6 lyukas fogam amiből egyik már nagyon odavolt azt gyökér kezelni kellett. Akkor megvolt a húzás, utána 2 héttel később gyökérkezelés, és mindig megpróbált 2 hetente beletenni a naptárjába úgy hogy nekem se menjen a munkabeosztásom rovására mert több műszakba dolgozok. Akkor nagy nehezen igaz fél évembe került de megcsinálta a fogaimat TB alapon és 0 forintot fizettem érte. De ehhez az kellett hogy határozottan de emberi hangnemben beszéltem az orvossal, nem kiabáltam, nem agresszív voltam egyszerűen határozottan megmondtam neki hogy szükségem van ellátásra ha tetszik ha nem, és én voltam annyira aljas hogy megkérdeztem tőle hogy kit tud nekem ajánlani, még a legelején, és érdekes módon akkor már egyből akart fogadni.
2016. máj. 4. 15:12
 2/4 szamo77db ***** válasza:
Mert egyre több ember nem tudja megfizetni a rettenetes magánorvosi díjakat!
2016. máj. 4. 15:57
 3/4 anonim ***** válasza:

A jó dokikhoz (mert még van azért tb alapon is) sokan járnak. Főleg ha van magánrésze is. Gondolom heti pár napot rendel. Aki nem jó doki, oda nem sokan mennek, ott mindig van időpont. Az egy hónapos várólista (hisz már május van) egész tűrhető. (endokrinológiára 1 év lett volna tb alapon, maradt a magán, 6 hetente 5 ezerért...) Én is ennyit vártam 5 hetet, de megérte, mert egyrészt nem kellett fizetnem, másrészt jó doki! Elég egyszer bekerülni a rendszerbe, után kapsz hamarabb időpontot, a kezeléshez igazítják, nekem a leghosszabb 3 hét volt (mert a gyógytömésnek idő kellett) de volt hogy aznap adta másnapra az időpontot, hogy csináljuk, haladjunk.

3hónap alatt teljesen rendbetett mindent: gyökérkezelés, egy húzás, 3x fogkőleszedés és egy ellenőrzés. Fél év múlva elég lesz újra menni fogkőleszedésre.

Amit már előre megtehetsz hogy veszel egy pár extra vagy nagyon puha fogkefét (kezelések után cserélni kell hogy ne vidd vissza a bacikat )elektromos fogkefét amit az utolsó kezelés után érdemes elkezdeni használni mert a fej drága ahhoz hogy x hetente kidobd idő előtt (Oral-b alapgép akciósan 3500-4000ft, tökéletes, a pótfej 7db 6ezer és 3 havonta elég cserélni!) fogselymet, gyógynövényes fogkrémet (pl parodontax), szájvizet, hogy ne akkor kelljen és egyszerre nagy kiadás.

2016. máj. 4. 17:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Elkeserítő.. az évek alatt inkább tűrtem a fájdalmat. Keménykedni nem akartam mert joggal kaphatom a fejemre hogy eddig ráért... de basszus ez most a "kirakatban" van. A többi problémám is nagyobbak annál mint sima tömés...

2 éve Oral B elektromos fogkefét használok (szavamra.. soha előtte nem tudtam olyan jól fogat mosni mint most azzal), és hogy eddig bírtam azt a forever Aloe Vera fogkrémjének köszönhetem az ínyt, enyhén fájó fogat helyretesz, és szájvizet is használok ha nem is minden nap... úgyhogy extra háttérberuházás emiatt nem kell.

esetleg... tudtok kicsit tartósabb ragasztót ami legalább fél napot helyén tartja a letört darabot?vettem ma fogsor rögzítőt :) tök jól vissza tudom rakni a kirakatot, legalább merek 2 szót váltani az oviban suliban... ma tanszaki koncerten voltam...de 1,5-2 óránál többet nem bír :(

Kicsit kivagyok... télen a fűtés hasalt le végleg, most ez, 2 iskolakezdőm lesz ősszel.. mind nagy költség és valamiről le kell mondjak. Szép foggal fagyoskodjunk vagy melegben gubbasszak itthon... mert így esélyem nincs hogy felvegyenek valahova dolgozni... 3gyerekes fogatlan banya...áh

2016. máj. 5. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!