Miért fáj? Lényeg, hogy fáj a fogam. El kéne mennem fogorvoshoz, de már a gondolatától is irtózom!
Elég nagy tömés van a fogamban..még kiskoromban csinálták.
És elkezdett letöredezni körülötte..úgy egy 4 mm es darab van letörve...és egyik napról a másikra elkezdett fájni. Nem izgatott, mert ahogy jött úgy el is múlt...majd fájt vettem be gyógyszert...elmúlt. Jó is volt másnap de délután meginn elkezdte...aztán így tovább. Most pedig már akkor is fáj, ha csak hozzáérek.
(Remélem ha lemegyek a fogorvoshoz nem kezdi el vizsgálgatni azzal a hegyes kis sz*rral , hanem fogja és kirántja.)
Sajnos így kezdődik a legtöbbször. Először kicsit, a végén meg nagyon és egyre gyakrabban... Amúgy nem értem: Ha félsz a dokitól, miért akarsz húzást? :D Nekem lassan nincs olyan fogam ami ne lenne foltozva, de egy jól elkészített tömés még évtizedeket kibír. :D
Nehéz így látatlanban akármit is mondani, főleg hogy bárhol lehet az a lyuk, de lehet hogy egy gyökérkezeléssel meg lehetne menteni. :) Az is nagyon sokat kibír és nem fáj.
Én jobban félek az érzéstelenítőtől, mint a beavatkozásoktól. Ráadásul nem is a szuri, hanem a gyógyszer miatt. Annyira szorongok a gyógyszerektől, hogy legutóbb rosszul lettem a dokinál, meg is álltunk fél percre és kaptam egy kis vizet. :D Nem kell félni a beavatkozásoktól.
Mielőbb menj el, az motiváljon, hogy utána nem lesz rá gondod! Amikor már nagyon fáj, akkor az érzéstelenítés nem hat!
Ha tömés alatt fáj, akkor vagy újratömi vagy gyökérkezeli. Kihúzni olyan fogat, amiből még rengeteg foganyag van, nem szoktak! Cél a megtartása. Még azokra a fogakra is lehet koronát tenni amiből csak a gyökér van meg. Ma már nem szívesen húznak ha jó dokihoz mész.
Amúgy amikor mész mondd meg a dokinak, hogy mutassa meg az eszközöket. Én amikor voltam, lehúzta elém a tálcát, nézelődtem, látta és még elment ezért-azért az asszisztens helyett, mosolygott egyet, hogy kinézelődtem magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!