Fogágy gyulladásom lenne?
A bal hátsó őrlő amit tömtek már alul az íny résznél mint később kiderült be volt gyulladva.
A fájdalom kihat a fogra és a foggyökérre..
Tehát ijedten elmentem a fogorvoshoz felírt klion gyulladás csökkentőt ami segített is jelentősen csökken a gyulladás és a fájdalom vettem cserszömörcés szájöblítőt és parandontax fluor mentes fogkrémet is.
Következő alkalommal rá egy hétre konstatálta, hogy a fogínyem kollektívan sokkal szebb.
Leszedte a fogkövet is.
Maga a fog kocogtatásra nem fájt a rendelőben megnézte a fogorvos is.
De (!) A hátsó őrlő alatti íny nyomásra továbbra is túl érzékeny és a fájdalom kihat a fogra és a foggyökérre.
Egy hét elteltével "ugyan el van magával"
de ha eszek és nyomás éri a fog alatti ínyt fáj..
Az esztékás fogorvosnál leesett hogy nincs röggenezés..
Az elméletem a következő..
Íny alatti fogkő és talán középstádiumú fogágy gyulladás ami a fog tartó csontszövetét támadta meg vagy akár magát a fogat is..
Mit tanácsoltok lehet hogy elmúlik pár hét múlva?
Vagy ezt a fogat már buktam...? :S
Vagy irány egy fizetős fogorvos, hogy röntgenezze felvágja az ínyemet eltávolítva az esetleges íny alatti fogkövet és/vagy gyökér kezelje vagy kihúzza..?
:S
Ráadásul épp szakdoga írás féléves zhk és államvizsgára készülés kellős közepén vagyok.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!