Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Csonthártya gyulladásom van,...

Csonthártya gyulladásom van, így is kivésik a fogam?

Figyelt kérdés
a fogam letört és már nem lehet megmenteni. nagyon feldagadt az arcom és az ínyem is végig a fogaim mellett már 5napja. a fogorvosomtól kaptam ma egy beutalót szájsebészetre, azt mondta hogy még ma menjek el. felírt dalicint, amit el is kezdtem szedni. félek hogy csak romlana a helyzet és tovább dagadna, ezért még ma elmegyek, de azt hallottam hogy ilyenkor nem hat az érzéstelenítő és elég fájdalmas+ be van gyulladva az egész és ha jól tudom fel is kell vàgni. de az ínyem nagyon fáj, ha hozzáérek akkor is. szerintetek elmenjek? valakinek volt hasonló?
2013. aug. 15. 10:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Jujujujjjjj fogászati asszisztens vagyok elmondom mit kell tenni: szedni a Dalacint ezerrel (ahogyan előírta az orvos, kihagyás nélkül, mellé Normaflorral), elmenni a szájsebészetre még a mai!!!!!!!!! nap folyamán. Akkor fog romlani a helyzet -és nem gyengén- hanem mész el, mert igen akkor tovább fog dagadni, és egy periostitis nagy károkat tud okozni. Ilyenkor valóban nem hat már az érzéstelenítő, de egy pár perc az egész ameddig megnyitják szikével. Jó lenne tudni, hogy hanyas fog, alsó vagy felső, illetve, hogy mekkora nagy. Először mindig belül próbálnak rámetszeni, ez sikeres szokott lenni. Ha viszont nem mész el, akkor el fog következni napokon belül az az állapot, hogy extraorálisan kell incindálni (kívülről kell megnyitni).

Moss fogat alaposan amennyire tudsz, öblögess szájöblögetővel (ha van) és irány surány azonnal a szájsebészet, mert ez sajnos csak rosszabb lesz!!!!!! Egy csonthártyagyulladás nem gyógyul meg!!! Tényleg hidd el nekem, pár perc ameddig megnyitják kiürül a váladék, feltehetően csíkozni fogják és vissza kell majd járnod csíkcserére ameddig orvos nem ítélni meg úgy, hogy meggyógyult. De ezt az orvos dönti el. ÉS IRÁNY A SZÁJSEB AZONNALI HATÁLLYAL!!!!!!

2013. aug. 15. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!