Attól tartok, hogy foggykökér gyulladásom van. Megmenthető még? LENT!
Figyelt kérdés
A fogam 8-9 hónapig valamennyire érzékeny volt a hidegre és a melegre is. Ha előre vagy hátra nyomtam akkor hirtelen egy erős fájdalmat éreztem ami nem nyilalt ki sehova sem! Eddig nem volt nagy a baj, de tegnap előtt piszkálgattam meg nyomogattam(bal felső metszőfog)és elkezdettt időnként fájni. Hát bevettem egy fájdalomcsillapítót és egy kis ideig jó volt de amint elmúlt a hatása a fogam "másként" kezdett fájni!! Folyamatosan olyan érzés mintha el lenne zsibbadva de ha megnyomom nagyon fáj. Bármien mozgástól vagy érintéstől! Szerintem ez foggyökérgyulladás de félek, hogy túlságosan is előrehaladott állapotban van. Az antibiotikum vagy a gyökérkezelés még megmenthti???2011. nov. 20. 08:00
1/6 anonim válasza:
Szájsebész ki tudja tisztítani sima fogorvos csak kihúzni és ez veszélyes is mert ha nem talál a genny utat magának hogy távozzon akkor az agyig is feljuthat halált okozva.
Nekem is volt.
2/6 anonim válasza:
gyökérkezeléssel megoldja a fogdoki, ne parázz. holnap első dolgod legyen hogy átmész az orvoshoz vele.
3/6 anonim válasza:
Gyökérkezeléssel meg lehet menteni! Ne engedd csak úgy kihúzni. Amúgy ez tényleg gyökér(hártya) gyulladás lehet. A fogbeled már elhalt, a gyulladás pedig lehúzódott a gyökérbe. Elég nagy szarakodás lesz a gyökérkezelés, sokáig fog tartani, mire lenyugszik majd a fogad, mert nagyon gyulladt lehet, de vállalni kell a fogad megtartásának érdekében.
4/6 A kérdező kommentje:
Észrevettem, hogy a fájdalom fokozatosan enyhül, és 1 nagyon picit lehet mozgatni a fogamat, felette 1 centivel a szám is elkezdett zsibbadni! Már kezdek attól félni, hogy reggelre kiesik...
2011. nov. 20. 15:25
5/6 anonim válasza:
Nem fog kiesni, de holnap az első dolgod legyen, hogy időpontot kérsz egy fogorvoshoz.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon be vagyok most parázva... Amúgy van vagy 3 órás a foggyökér kezelés?
2011. nov. 20. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!