Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szuvas fog, megmenthető?...

Szuvas fog, megmenthető? Mennyiért?

Figyelt kérdés

16 éves diák vagyok, és az felső első fogam, a 2 fog között szuvas. Már egy fekete lyuk van ott. Ez miatt nemis mosolygok:'(

Megbirják csinálni ugy, hogy ne lehessen nagyon észre venni, hogy kezelve lett?

És ha igen, körübelül mennyiért?

Köszönöm!

2011. márc. 22. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Persze. Fogtömésről biztos hallottál már :)

Na, az első fogadat is kifúrják és betömik, ugyanúgy, mint a többit. Csak fehér tömést használnak és SEMMIT nem lehet majd észrevenni abból, hogy ott neked tömés van. Én egy olyan 8-10 ezer forintra tippelek, helyfüggő. A fehér tömés drágább, bár az első fogakat könnyű fúrni, gy pl az én dokim nem kér értük annyit, mint a hátsókért...

Mégis azt mondom, 8 ezer körül lesz. Lehet, hogy mindkét fogadba bele kell fúrni.

2011. márc. 22. 09:51
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ:)

És ez fájni fog?

Igen, szerintem mind2-be belekell furni:\

De már azt is hallotam, hogy mivel diák vagyok, ha a körzeti fogorvoshoz emgyek, az ingyenes. Ez akkor hülyeség volt? Kérlek kicsit világosíts fel! :\

2011. márc. 22. 09:53
 3/14 anonim ***** válasza:
41%
Nembiztos hogy már belehet tömni. Ha a szuvasodás olyan mély, hogy már fáj a fogad akkor elérte az idegszálakat és nem valószínű hogy meglehet menteni, kikell húzni. Tehát ha fáj a fogad akkor nincs sok esélye.
2011. márc. 22. 09:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Még nem fáj. De olyan lyuk van rajta, hogy a vizet is kibirom ott köpni:\
2011. márc. 22. 09:55
 5/14 anonim ***** válasza:

A körzetiről nem sokat tudok sajna, ingyenes az ellátás, de talán a fehér tömésért ott is fizetni kell. Nem tudom biztosan sajnos, mert mindig magánhoz járok.

Az az igazság, hogy ha csak teheted, inkább válaszd a magánt, akinek anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy jól végezze a munkáját, ezáltal jobb minőségű munkát képes kiadni a kezéből. Ez egy első fognál szerintem sarkalatos kérdés (ha rossz minőségű tömést használ, akkor az elszíneződik barnásra, és ki is eshet).

Szüleid nem szállnának be? Nem azt mondom, hogy minden körzetis orvos sarlatán, de az általános tapasztalat azt mutatja, jobb magándokihoz menni.

Körzetinél amúgy tuti nem kell annyit fieztned, mint a magánnál, maximum a fehér tömésért kér felárat.

2011. márc. 22. 10:09
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok ismét:

utánaolvastam, és változó, melyik közrzetis hogyan oldja meg. Egyesek azt írják, fehér tömésért 5000 forintot kér, mások azt írják, fehérrel is ingyenes. Szóval a legbiztosabb, ha telefonon rákérdezel.

Ennyi pénzért viszont már tényleg inkább válaszd a magánt. 3000 ft nem oszt, nem szoroz.

2011. márc. 22. 10:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Akkor szerintem magánhoz megyek, úgyis van itt szinte melletünk, egy megbízható ember.

Akkor aztmondod, hogy olyan 10 ezer forintbol kijön?

1x voltam már ennél a körzetinél fogat huzatni. Hát elmentem, de nem húzta ki.. Nemtudom miért, pedig időpontra mentem... Meg még velem ordibált, hogy miért nem vigyázok a fogaimra, meg hogy ez nem az ő velelősége stb. Azthittem leütöm :DD

2011. márc. 22. 10:14
 8/14 A kérdező kommentje:

Oké, akkor magán lesz:) Köszönöm!:)

Majd egy képet is fogok feltőlteni, hogy hogy van szuvasodva, és akkor majd lebirod írni, hogy meg menthető-e?:)

2011. márc. 22. 10:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem ingyenes volt a körzetinél a fehér tömés is és ugyanolyan jól megcsinálta mint a magán.
2011. márc. 22. 10:42
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen? Köszi
2011. márc. 22. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!