Szuvas fog, megmenthető? Mennyiért?
16 éves diák vagyok, és az felső első fogam, a 2 fog között szuvas. Már egy fekete lyuk van ott. Ez miatt nemis mosolygok:'(
Megbirják csinálni ugy, hogy ne lehessen nagyon észre venni, hogy kezelve lett?
És ha igen, körübelül mennyiért?
Köszönöm!
A frontfogakat a körzeti is fehér töméssel tömi, ingyen. Azt hiszem kisörlöktöl fizetös körzetinél az esztétikus. Nem valószínü,hogy kihúzzák, de ahogy leírtad,szerintem gyökérkezelés lesz belöle. (szuri,kiszedi az idegeket,kitisztítja az üreget,gyökértömés majd korona felépítése) Viszont ezzel valószínüleg több alkalommal kell visszamenned. A gyökérkezelést is megcsinálják tb alapon.
De áruld már el,miért vártál ilyen sokáig,hogy ennyire tönkremenjen az a 2fog? Senki nem szólt,hogy hahó,baj lesz?! szülök,tanárok? 16évesen még ha jól emlékszem sulifogászat is van és akkora lyuk nem egyik napról a másikra alakul ki. Hidd el,jobb ha vigyázol a fogaidra és ha szukséges elmész dokihoz megcsináltatni,mert iszonyat drága a fogpótlás,pláne ha olyat akarsz,ami nem is látszik,hogy mü.Ráadásul az sosem lesz olyan jó már,mint a saját,eredeti,egészséges fog.
Köszi szépen, akkor holnap kérek időpontot. Megnézem mit tehetnek...
Nemmertem elmenni eddig, de már annyira magamba zuhantam, hogy nembirok rendesen mosolyogni, hogy az valami hihetetlen :\
Anyámék nem látták, tanárok se, mert már alig beszélek, hogy észrevehető legyen
És amugy fájnak ezek?
Első vagyok:
Kapsz érzéstelenítőt, hogy ne fájjon. Az érzéstenelítő injekció szúrását érzed.
Ha gyökérkezelnek, az más kérdés, az fájdalmas lehet érzéstelenítés mellett is.
Viszont mindenképp csináltasd meg, mert a frontfogak elromlása nagyon cink... nem kellett volna szenvedned tőle eddig, még a mosolygásról is leszoktál, meg a beszédről :)
Köszönöm(:
És a gyökérkezelés kibirható, vagy szenvedni fogok a székbe?
És utána?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!