Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez mi és mi lehet rá a megoldás?

Ez mi és mi lehet rá a megoldás?

Figyelt kérdés
Pár napja fáj a fogam (külföldön voltam, nem tudtam elmenni fogorvoshoz, annyira nem vészes, hogy ott elmentem volna). Most csak a metszőfogamnál érzem, de amikor kezdődött, kicsit jobbra éreztem, és a körülötte lévő fogaim is érzékenyek voltak. Lyukat nem látok sehol. Melegre érzékeny, de hidegre nem, ha eszek, semmi bajom, inkább egy pár perccel utána kezd el nagyon fájni, kb fél óra múlva elmúlik. Néha csak picit érzékeny, néha könnyezek, annyira belehasít. Fájdalomcsillapító nem használ, pedig olyat vettem be, ami amúgy nekem jó szokott lenni. Mi lehet ez, illetve mi lehet belőle (tömés, gyökérkezelés, vagy mi)?
2015. okt. 18. 11:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Tályog, gyulladás...menj fogorvoshoz!
2015. okt. 18. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Akut fogbélgyulladás (általában mély barázdájú rágófogakon vagy a két fog között ha nem fogselymezel). A szemfognak hosszú gyökere van, ezért gyakran felveszi a kisugárzó fájdalmat.

Egy fogorvosi vizsgálatból és röntgenből kiderülne hogy hol van a gyulladás, aztán pedig rögtön gyökérkezelni kellene (megnyitni a fogat és kivenni a gyulladt szövetet). Jobb ha nem halogatod és a lehető leghamarabb megcsináltatod, mert most még talán menthető a fog. Ha vársz vele akkor egy idő után elhal a fogbél és megszűnik a fájdalom, viszont a gyulladás ottmarad és ráterjedhet a csonthártyára is ami már sokkal fájdalmasabb lesz.

2015. okt. 18. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem pl csak körbetömték a fognyakat, lehúzódott a fognyakról az íny és attól lett érzékeny, amikor a hideggel ráfújt, akkor is fájt.

Meg kell röntgenezni a fogat, lehet gyökérnél is guylladás.

2015. okt. 18. 14:24
 4/4 anonim válasza:
0%
a kalapács mindent megold
2015. okt. 23. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!