Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon félek a fogrvostol/góc?

Nagyon félek a fogrvostol/góc?

Figyelt kérdés

13/F

fáj a fogam és a fülem de nem nagyon hanem enyhén

kiderüt hogy gócfertőzésem van (gyakorikérdések.hun tettem fel a kérdést és azt mondták hogy góc)

ma kezdet el fájni a hátsó fogam ami már 5 éve el van halva

nagyon félek a fogorvostól tudom minnél hamarab el kell mennem és vegyek erőt magamon de nem tudok

mivel enyhithetném a fájdalmat?

milyen fájdalomcsillapitót vegyek?

hogy zajlik a kezelés menete

meddig fog vályni a fog

nem tudok aludni mert félek a fogorvostól meg ettől a góctól

hallotam hogy fertőző ha megbuktam akkor be mehetek (ki derült hogy diszkalkuliás vagyok)

mi fog történni a következő napokban a fogammal fog fájni nagyon?

2015. aug. 21. 02:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt hogy van-e gócod, azt egy panorámaröntgen, esetleg kisröntgen (egy fogra kiterjedő röntgen) alapján lehet megállapítani.

Menj el mielőbb fogorvoshoz, ott már nem kell félned, sem szenvedned, mert a megfelelő kezelést kapod. Érzéstelenítőt is kapsz a kezelés előtt, tehát a kezelés nem fog fájni. Hogy betömik-e vagy korona kerül rá, esetleg eltávolítják, az ott derül ki.

2015. aug. 21. 02:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne fájdalomcsillapítókat használj, mert ártalmas lehet hosszú távon, inkább menj el valakivel a fogászatra addig amíg kicsit fáj, mert ha még jobban bedurran, ami várható, akkor kibírhatatlan fájdalmad lesz. Kapsz érzéstelenítőt és akkor nem érzed a kezelést, vagy a húzást, de ha nagyon gyulladt lesz, akkor nem hat az érzéstelenítő, és azt a fájdalmat nem kívánom. Ezért kell időben elmenni.
2015. aug. 21. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:

a góc kiderítéséhez panorámaröntgen szükséges... ezt nem lehet így gyk-n megállapítani. Ne legyél már hülye!

Menj el orvoshoz mielőtt rosszabb lesz.

2015. aug. 21. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Orvoshoz kell menned! Kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el. Be van gyulladva a fogad, ezért fáj a füled is. A gócos fogadat kezeltetni kell. Nem kell félni, mert kapsz érzéstelenítőt és így nem érzel majd fájdalmat. A fájdalmadat jegeléssel, Rubofennel tudod csillapítani. Ez viszont nem végleges megoldás, csak hétfőig ajánlom ezt a fájdalomcsillapítást.
2015. aug. 21. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenki fél a fogorvostól, én is félek. Azért írom le, mert lehet ez vígasztal egy kicsit. Nekem is egy gennygócos fogamat húztak ki mostanában, és a húzás egyáltalán nem fájt.
2015. aug. 21. 21:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Tököm köze van ahoz hogy buktál?

[link]

2015. szept. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!