Fáj a fogfúrás? (többi lenn)
nemtudom. én nagyon be voltam fosva, de egyáltalán nem fájt. ha kérsz érzésetelenítőt akkor az fog fájni amikor beadják az ínybe az injekciót. ha nem kérsz akkor semmi se fog fájni. =)) Nem fáj csak kellemetlen lesz utána a szád íze. meg a fúró hangja is idegesítő. meg a lámpától is megfájdulhat a fejed. meg a fogorvos beletüsszenthet a szádba. szóval tényleg, ne a fájdalomtól félj xD
2015. júl. 23. 12:07
Fúrás előtt érzéstelenítő injekciót kapsz.
Előbb befújja a foghúst valami Spray-el, amitől kicsit elzsibbad a szád. Utána szuri, vársz kicsit és teljesen zsibbadt leszel. A szúrást egyáltalán nem érzed.
Miután elzsibbadtál, a fúrást sem fogod érezni.
2015. júl. 23. 12:07
Ha kicsi vagy felületes a lyuk (rossz esetben elhalt már a fog), könnyen lehet, hogy semmit sem érzel. Lehet, hogy az érzéstelenítést csak akkor kérném, ha fúrás közben fájni kezd.
2015. júl. 23. 12:08
Nem biztos, hogy kapsz injekciót, az a szuvasodád mértékétől is függ. Azt írtad, eddig panaszmentes voltál. Ezek szerint a szuvasodás még közel sem érte el a fogbelet (az már nagyon fájna), de ha tömik, akkor már a dentin érintett lehet. Mikor a zománcot fúrják, ott semmi fájdalmat nem fogsz érezni, de ahogy a fúró eléri a dentin réteget, már érzékeny lesz. Nem lesz fájdalmas, félre ne érts, nekem is így fúrták, bőven ki lehetett bírni. Kellemetlen lesz, ennyi. De valszeg meg fogják kérdezni, hogy kérsz e injekciót, én annó nem kértem.
2015. júl. 23. 12:34
5/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!! Ha kérek injekciót vajon a szájpadlásba adják? Én szerintem inkább kérek injekciót, bár ha a szájpadlásba adják:s Nem tudom... Mindenesetre tényleg köszi:)!
Azon mulik, hogy milyen furoval csinaljak es persze, hogy ki csinalja.
Fogfurasnal altalaban a surlodasbol adodo ho az, ami kellemetlenseget okoz, vagy ha tul mely a hibas resz, akkor termeszetesen az idegekhez kozelitve egyre erzekenyebb minden. De a mai modern furok mar jol hutottek, megfelelo fordulatszamuak es a furohegyek is egyre jobbak. Ha jo az orvos, akkor nem hinnem, hogy valamit is ereznel. Amugy pedig ne szegyeld megmondani a fogorvosnak, hogy felsz az egesztol es akkor valoszinu meg figyelmesebb lesz.
2015. júl. 23. 12:58
7/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszod.:)
Nem a szájpadlásodba kapod, a fogad nem a szájpadlásod közepén van.
2015. júl. 23. 13:13
Szia!
Szájpadlásba akkor adnak ha felső fogat húznak, egyet a fogad mellé egyet meg fel hátra. Tömésnél nincs ilyen:)
Ne félj, nem fog fájni. Ha iciripiciri a lyuk még érzéstelenítő nélkül sem, én azért mindig kérek mert szerintem nem fáj az injekció (vagy ügyes a dokim).
Volt hoyg egy injekció után is fájt de az sajnos nagyon szuvas fog volt de akkor is adtak még egyet és utána már tényleg semmit se éreztem (még a fülemet se:D)
2015. júl. 23. 14:34
Egyébként a szájpadlásba adott injekciót is ki lehet bírni. Nem olyan vészes, mint mondják.
2015. júl. 23. 14:35
Kapcsolódó kérdések: