Bölcsességfog műtét utáni szájzár valamint varrat gondok, tapasztalatok, tanácsok?
Előző héten műtötték ki a jobb alsó bölcsességfogam ami vízszintesen nőtt és nyomta a 7est is, eltorlódott tőle 1 fogam is sajnos, de szerencsére kivették 50 perc alatt.
Eléggé fájt, de túléltem a dolgot és elkövetkezett kedden a varratszedésem, szerencsére nem fertőződött el a seb teljesen megnyugodtam, bár zavart az erős szájzár.
Tegnap este vettem észre, hogy alig észrevehetően, de valami kékség van a sebben egyből arra gyanakodtam, hogy bent maradhatott egy kis varrat amin van egy kis csomó is!
Nos a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a bent maradt varrat miatt korlátozódott jelentősem a szám kinyitása vagy az erős szájzár miatt, és ha az elmúlik hiába maradt bent a varrat attól még nyitható lesz.
Még vár rám 2 bölcsességfog eltávolítása is hasonló műtéti eltávolítással, ezért tolódik a dolog, ezért lenne fontos, hogy mikorra várhatom a következőt.
Egyébként az orvos annyira nem tartja fontosnak, bármikor megyek kiszedi, tehát valószínű az annyira nem játszik fontos szerepet a kinyitásban, hogy ott van csak engem zavarhat. Feleslegesen 2 utat nem mennék mivel nehéz megoldani a közlekedést, főleg ha a következő műtétem előtt meglenne a varrat kiszedése és egyből a következő műtét remélhetőleg.
Ha szerintetek érdemes kivetetni a varratot és külön 2x utazni természetesen inkább bevállalom.
Az első műtétemmel egyébként minden rendben ment, kivették a varratot is, nem maradt bent semmi 2 hét alatt elmúlt a szájzár és mehettem 3. héten a következő műtétre, de ez nem viszonyítási alap a bent maradt varrat miatt.
A probléma lényege remélem érthető, a végére már én is belekeveredem, ezért nem bonyolítom túl a dolgot. Ha nem érthető a kérdés, majd megfogalmazom másképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!