Milyen volt mikor felrakták a fogszabályzót? Mennyibe került? Tanácsok? MINDEN TAPASZTALATOT VÁROK. (Többi lent)
Sziasztok!:)
Sajnos fogszabályzóra van szükségem.
Minden tapasztalat érdekel, mi volt szerintetek a legrosszabb? Mennyibe került? (Nem kivevős) mennyire változott meg az evési szokásotok? Mit ettetek mikor felrakták? 1-10 skálán mennyi volt a fájdalom?
Milyen gumit kértetek rá?
Mennyire volt számotokra hatásos?
Ára: Az enyém 60. 000 Ft-ba került.
Felrakás: A fogsort alaposan átnézték, hogy észrevegyék, változott- e a fogsor a mintavétel óta. Nekem változott. Itt ott réseket fújtak, ebből csak fújást érzékeltem.Néhol reszeltek egy nagyon-nagyon kicsit a fogaimból, ennek csak a hangját hallottam. Ezután beragasztózták a fogsoromat, ennek nem volt íze, aztán csak egyszerűen ráillesztették a fogszabályzó részeit, egyébként ezt se éreztem nagyon, csak
simogatást a fogaimon.Kék, meleg fénnyel rávilágítottak, hogy megkössön a ragasztó. Kábé 5 perc alatt meg is voltam, és a felrakás nem is fájt.
A legrosszabb: Az volt, hogy a fogsorom végén a kiálló drótok felsértették a számat, ha csak mozgattam.A sérüléseket körömvirág-teával öblögettem.Az se volt kellemes, hogy este elkezdte nyomni a fogaim, de csak annyira fájt, mintha az ujjammal nyomnám, és nem is tartott sokáig.
Evés: Utána még 3 és fél óráig nem ehettem, ezután pedig csak puha ételeket, mint puding, joghurt, krumplipüré fogyaszthattam az orvos szerint, de én ettem rakott krumplit meg kinder csokit is, és nem lett semmi bajom, tehát, ha úgy érzed, megpróbálkozhatsz kicsit keményebb kajákkal is. Sokan azt mondják, nehéz fogszabályzóval harapni-rágni, de nekem könnyen ment.
Tanács: Ha felsérti a szádat a drót, körömvirág-teát vagy kamillateát használj és ne beszélj sokat!A sebekre a szádban pedig használj Aperisana nevezetű krémet! Lassan, óvatosan moss fogat! Ne piszkáld a fogszabályzót, mert én is pórul jártam, megszúrtam magam!Három helyen is.;)A felrakás után ne egyél almát vagy nem közepesen kemény ételeket, csak középkeménységű és puha kajákat egyél!
Egy 10-es skálán úgy összességében 6-7-es a fájdalomszint.
Sok szerencsét a fogszabályzóhoz!:))

Ha szúrna valahol a drót vagy a brekett, nyomj rá viaszt. Elvileg ad a doki is, de ha nem, patikában, DM-ben, Rossmannban, akárhol kapsz.
Az evési szokásom annyiban változott, hogy megfontoltabban rágok, és néha fáj is, amikor egy-egy fogam jobban beindul, de nem vészes. A felrakás utáni három nap volt borzasztó (8-as), aztán lassan enyhült a fájdalom.
Az enyém nem gumis. Az árát nem mondom meg, mert horribilis, mivel felnőtt vagyok.
Fél éve van fent, rengeteget változott a fogsorom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!