Bölcsességfog műtét utáni szájzár mikor oldódik?
Sziasztok!
Tegnap volt a műtét, feltárással csinálta a szájsebész. Viszont azóta szájzáram van. Beszélni, enni,inni alig tudok. De a legjobban a fogmosáskor zavar. Egyszerűen nem fér be a kefe, csak a fogak elülső részét tudom megmosni. Mikor oldódik?????
Ezenkívül, nem tudom, hogy lehet e öblögetni vagy nem? Ezt is -azt is lehet olvasni, orvosom szerint lehet.
Összevarták a sebem, 1 hét múlva lesz a varratszedés.
Hatalmasra duzzadt az arcom és teljesen belilult.
Köszönöm
Nekem is volt. Első nap egyik oldal, második nap a másik oldal, majd a 4. napon haza. Tudtam, hogy a szájzár "feszegetésével" csak jót teszek magamnak, mert fizikai sérülést nem okozok, és annál hamarabb szűnik meg. Próbálkoztam kenyér belsőt rágcsálni. Amikor hazamentem 2 nappal a 2. műtét után, már normális kajára vágytam, és a rántott húst is bevállaltam. :)
Nyitogasd bátran, kicsit feszüljön. Mellesleg jegeld, de gondolom ezt mondták a kórházban. Nyugodtan öblögess. Mivel össze van varrva, így nem kerül semmi a sebbe. A tejes ételeket kerüld 2-3 napig. A lilaság még megmarad pár napig, de 1-2 hét alatt elmúlik. Javaslom, hogy a varratszedés előtt kb. fél órával vegyél be egy fél fájdalomcsillapítót, mert utána sajogni fog, de nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!