Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog műtét utáni...

Bölcsességfog műtét utáni szájzár mikor oldódik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap volt a műtét, feltárással csinálta a szájsebész. Viszont azóta szájzáram van. Beszélni, enni,inni alig tudok. De a legjobban a fogmosáskor zavar. Egyszerűen nem fér be a kefe, csak a fogak elülső részét tudom megmosni. Mikor oldódik?????

Ezenkívül, nem tudom, hogy lehet e öblögetni vagy nem? Ezt is -azt is lehet olvasni, orvosom szerint lehet.

Összevarták a sebem, 1 hét múlva lesz a varratszedés.

Hatalmasra duzzadt az arcom és teljesen belilult.

Köszönöm

2015. febr. 13. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem is volt. Első nap egyik oldal, második nap a másik oldal, majd a 4. napon haza. Tudtam, hogy a szájzár "feszegetésével" csak jót teszek magamnak, mert fizikai sérülést nem okozok, és annál hamarabb szűnik meg. Próbálkoztam kenyér belsőt rágcsálni. Amikor hazamentem 2 nappal a 2. műtét után, már normális kajára vágytam, és a rántott húst is bevállaltam. :)

Nyitogasd bátran, kicsit feszüljön. Mellesleg jegeld, de gondolom ezt mondták a kórházban. Nyugodtan öblögess. Mivel össze van varrva, így nem kerül semmi a sebbe. A tejes ételeket kerüld 2-3 napig. A lilaság még megmarad pár napig, de 1-2 hét alatt elmúlik. Javaslom, hogy a varratszedés előtt kb. fél órával vegyél be egy fél fájdalomcsillapítót, mert utána sajogni fog, de nem vészes.

2015. febr. 13. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Tornáztasd, már az elejétől kellett volna, próbáld meg tárogatni a szádat. Nekem szerencsére nem volt, így nem tudom, meddig tarthat, de az biztos, hogy ha magától nem múlik el és visszamész, tudnak ellene tenni. Zubogtatni nem szabad, de óvatosan átöblítheted, mindenképpen tisztán kell tartani a sebet, már amennyire eléred.
2015. febr. 13. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!