Bölcsességfog műtét után szájzár?
A szájzár annyit jelent, hogy amikor a fogadat kivésték a helyéről, az bántotta a főideget és begörcsölt. Ha nagyon zavar, menj vissza a körzeti fogorvosodhoz és kérj rá görcsoldót. Az sokat segít, ha mozgatod a szádat, mivel oldja a görcsöt. Ne aggódj, nem fog kiszakadni a varrat! Az, hogy kellemetlen íz van a szádban és fáj fogatmosni azt jelenti, hogy az elején nem tisztítottad ki rendesen az ételmaradékokat és begyulladt. Vegyél be valamilyen gyulladáscsökkentőt, az általában görcsoldó is és csökkenti a fájdalmat is. Azt nem tudom, hogy segítene-e vagy szabad-e pl. szájvizet használni, de érdemes megkérdezni, ha az orvosodtól specifikus gyógyszert kérnél.
Egyébként nekem is ez volt, 1 hét tömény fájdalom, mert érzékeny vagyok az idegekre a számban, csak feküdve tudtam elviselni a fájdalmat, 1 ujjnyira tudtam kinyitni a számat és már az is kínzásnak számított. Jég a fájdalomra nem használ, de nekem sokat segített, hogy szinte folyamatosan öblögettem hideg vízzel, ez a fájdalmat is csökkentette. Plusz csak pépeket tudtam megenni, mivel rágni elképzelhetetlen volt. Sok-sok barackkonzervet ajánlok, és még a húsokat is ledarálni, pépesíteni. Fogat mosni egyébként egyáltalán nem tudtam és a gyulladás miatt a varratszedés is 2 héttel később volt, és kegyetlenül fájt, de utána szépen begyógyul gyorsan. Ha neked is fáj mindenképp menj vissza az orvoshoz, és követeld ki tőle a görcsoldót meg a gyulladáscsökkentőt, mert nem szeretik kiadni vmiért...
Ne éld át,amit nekem kellett! Akkor 1 hónapig szenvedni fogsz vele.
Szia Kérdező!
érdekelne, hogy azóta mi lett, mennyi ideig volt szájzárad.
Nekem tegnap műtötték ki a jobb alsó-felsőt és ugyanebben a gondban vagyok. Nincs begyulladva, a varratok tiszták, kis falatkákra vágva tudok enni pl. kenyeret. De a számat nem tudom kinyitni rendesen és félek hogy akkor hogy szednek varratot. Neked hogy lett végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!