Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog húzással tapaszt...

Bölcsességfog húzással tapasztalatok: kinek milyen volt utána, meddig fájt, mit ettetek stb?

Figyelt kérdés
Minden érdekel ezzel kapcsolatban, nekem le van törve, szóval "kiműtik". Utána mire számítsak? Van akinek meg se kottyan, van aki egy hétig szenved, tudom, hogy emberfüggő is, ki mennyire bírja. Esetleg tippek a borogatáson és fájdalomcsillapítón kívül? Köszönök minden hasznos választ :)
2015. ápr. 13. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ki tudják simán húzni akkor nem okoz sok gondot, másnap általában lehet enni vele. Ha felvagjak az inyed az változó, van akinek utána két hétig van szájzára. Van aki pár nap múlva jól elvan és vigan eszik mintha semmi sem történt volna. Ettől több tippet nem tudok adni én sem mint amit eleve tudsz, jegelni kell, fájdalomcsillapító jó átmenetileg és tornaztatni a szajzar miatt.

Tesómnak igaz nem a bölcsességfoga, egy másik letört mégis ki tudták neki húzni sebészet nélkül. Szóval amíg nincs a kezedben a beutaló a szajsebeszetre addig reménykedj szerintem, hogy csak sikerül valahogy.

2015. ápr. 14. 09:26
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :) remélem nem dagad bucira a fejem és túlaggódom az egészet :D

még annyi, hogy dohányzom, ez befolyásolja a gyógyulást? Azt olvastam, hogy műtétek után nem szabad, mert lassítja, vagy problémát okoz. bocsi az offért

2015. ápr. 14. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:

A dohányzás nem jó, nem tudom a gyógyulást mennyire befolyásolja mondjuk.

Szorítok, reméljük azok közé fogsz tartozni akik gyorsan túlvannak rajta.

2015. ápr. 14. 20:31
 4/5 anonim válasza:

Nekem pont ma volt, egyszerre vettek ki 2-t bal oldalt. Az alsót vésni kellett, mert ferdén nőtt, és nem bújt ki teljesen, a felsőt 5 mp alatt kihúzta :D

Most kb. 8 órája vagyok túl rajta. Mindenki riogatott, hogy hú de rossz lesz, meg ki se fogom tudni nyitni a számat, stb. Nos, az érzéstelenítő elmúlásával valóban elkezdett fájni, de ez érthető, mégiscsak fúrták a csontomat, és felvágták az ínyt. Felírtak Cataflamot és antibiotikumot, és azzal kezelhető. Persze, érzem, hogy fájogat, de nem elviselhetetlen, aludni is tudtam délután :)

Én ma borsófőzeléket ettem. Azt szokták javasolni, hogy semmi olyan szilárdat, amit nagyon meg kell rágni, és semmi tejeset.

Dohányzás: én is dohányzom, és nekem is azt mondta a doki, hogy kerüljem 2-3 napig... sajnos erős bagós vagyok, ki nem tudnám bírni... úgyhogy én már - nem büszkeségből mondom, csak tényként - ma rágyújtottam, olyan 5-6 órával a műtét után. Azt mondják, lassítja a seb gyógyulását, ebben biztos van valami, úgyhogy én vettem szájvizet, és azzal kezelem. Nem öblögetem, mert azt nem szabad állítólag, hanem lassan oldalra fordítom a fejem, és így "mozgatom" a számban. Az pedig fertőtlenít, sőt az enyém még a sebet is összehúzza picit. Kitartást! Én is nagyon paráztam, de túlélhető.

2015. máj. 12. 17:55
 5/5 anonim válasza:

Nekem irtó nagy mázlim volt, mert nem volt semmi bajom, nem is fájt, semmi. Enni inkább pépeset, leveseket ettem eleinte, egyrészt mert nehezen tudtam kinyitni a számat (mondjuk nekem egyidőben a fenti húzással, az alsót is kiműtötték), másrészt mert elvileg nem szabad olyat enni, ami belekerülhet a fog helyén lévő "kráterbe", nehogy begyulladjon.

A foghúzás helyét szívogatni és öblögetni sem ajánlott, mert ilyenkor egy vérdugó képződik az eltávolított fog helyén, és ha ezt kimossuk, a gyógyulást késeltetve egy fájdalmas gyulladás alakul ki az adott seb helyén.

Ja és kerülni kell a tejtermékek fogyasztását is néhány napig, valamint a nagyobb mozgásokat, előre/lehajlásokat!

2015. máj. 13. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!