Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egyszerre kettő gyökérkezelés?!

Egyszerre kettő gyökérkezelés?!

Figyelt kérdés

Iszonyatosan be volt gyulladva a fogam, egyszerre az alsó és a felső is lüktetett, ha a szájpadlásomra tettem az ujjam érezni lehetett a pulzusom. A cataflam sem hatott már. ELmentem az Akácfa utcai nonstop ügyeletre, és a nő beadott 4 szurit, de egyik se hatott!

Majd egyszerre két fogam akarta gyökérkezelni, és el is kezdte,csak a nagy fájdalom miatt (amikor a tűket levezette a gyökércsatornába) abba kellett hagyni.

Így az egyikbe (alsú rágó) depulpint, azaz idegölőt rakott és lefedte ideiglenes töméssel, a felsőbe gyógytömést rakott és azt is befedte olyan töméssel.

Olyan fájdalmas volt mindez, hogy utána sokkot kaptam a rendelő előtt. Nem szeretnék visszamenni oda, de az sztk-s nő csak 1 hétre rá tud fogadni.

1 hétből még van hátra 4 nap, és elkezdett fájni az idegölős fogam.

Normális, amit csinált? És csak a második alkalommal írt fel antibiotikumot, szóval azt még most is szedem, mert a gyulladás még mindig tart. :((

2015. jan. 14. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
41%

Normális. Nem kis cucc két fogat egyszerre kezelni, de gondolom, mihamarabb túl akart tenni téged a fájdalmon.

Amúgy akkor kellett volna vinnyognod, mikor hagytad elrohadni a fogaidat.

2015. jan. 14. 10:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Az idegölő egy adott ideig maradhat bent, de már nem emlékszem ez mennyi, mit mondott az aki betette, mikor kell visszamenned?
2015. jan. 14. 10:11
 3/8 A kérdező kommentje:

hát igazából nincs elrohadva, egy teljesen egészséges fog fölött alakult ki a gyulladás kb egyik napról a másikra.

A másik fog pedig, az alsó,tömve volt, és elvileg a tömés alatt alakult ki valami. Hm hm..

Az idegölő-re nem mondott semmit, mármint hogy meddig lehet bent msximum. :(

De nekem az volt az elképzelésem, hogy először megpróbálják levitetni a gyulladást és utána kezdenek vele valamit. RÁadásul mint utólag megtudtam, azért nem hatott a 4 injekció, mert nem jó csatornába adta be. Azt a fájdalmat nem kívánom senkinek..

2015. jan. 14. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha kellenek még a fogaid, akkor hanyagold az sztk-t és menj magánorvoshoz. Neki érdeke is, hogy megmaradjon a fogad, mert akkor továbbra is tejelsz majd neki. Tisztelet a kivételnek, de az sztk-ban ez ritka. Ha kicsit jobban oda kell lépni a munkának, inkább azt fogják mondani, hogy kihúzzák.
2015. jan. 14. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez magánrendelő volt, súlyos pénzeket ott hagyva (haifa dent)
2015. jan. 14. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, értettem, de azt írod, az sztk-s nőhöz készülsz visszamenni esetleg. Ne tedd.
2015. jan. 14. 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum majd leviszi egy időre a gyulladást és azok a cuccok is, amiket a fogaidba rakott, utána már nem fog fájni a kezelés, nekem is volt ilyen fogam amire nem hatott az érzéstelenítés, én is kaptam bele valamilyen idegölő vagy gyógytömést és amikor 1 hét múlva visszamentem simán gyökérkezelték injekció nélkül.
2015. jan. 14. 13:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérj szedálást, akkor nem fogsz emlékezni semmire, és szépen végig tudja csinálni a doki a dolgokat.
2015. jan. 14. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!