Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez nagyon ciki? Tényleg...

Ez nagyon ciki? Tényleg szégyelni való?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok és sajnos a jobb oldalon, alul az összes rágófogam hiányzik, a 4 kivételével. Pedig mindig odafigyeltem a fogápolásra, jártam a gyerekfogászatra, iskola után, felnőtt fejjel is állandóan ellenőrzésre, tömésre, gyökérkezelésre...mégsem tudták őket, csak ideig-óráig megmenteni...most már 3 hónapja csak a bal oldalon tudok rágni, ahol szintén a 6 rágófog hiányzik. az összes pedig tömött...elmentem már 2 fogorvoshoz hogy pótlást szeretnék, mire közölték, hogy nekem implantátum kell, ami 2 fog kb 400.000 ft. Én mondtam hogy ezt nem tudom kifizetni, mert nem is 2 fogról van szó és én ha ciki ha nem megelégednék a kivehető pótlással, mert az ki tudnám fizetni, látszani nem látszik (senki sem nézeget a számba) vhogy megszoknám...a lényeg, hogy tudjak valamennyire rágni mert félek előbb utóbb a bal oldaliak is teljesen tönkre mennek a terheléstől. Szóval tényleg ciki a kivehető fogsor fiatalon?? De hogy várhatják el, hogy fél millió ft legyen fogra?? Mit tennétek a helyemben??
2014. dec. 11. 09:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mindenben osztom a 10es hozzászóló mostani és korábbi válaszát. Olyan nem létezik, hogy valakinek genetikailag rosszak a fogai, ezt vki egyszer kitalálta, aztán olyan jól rá lehet fogni mindent. Olyan van, hogy valakinek erősebb, valakinek vékonyabb a zománca, nyilván egyénfüggő, hogy kinek mennyire kell odafigyelnie a szájhigiéniára. Az ember fogai azért mennek tönkre, mert olyan életmódot él, genetika annyiban szól bele, hogy vki hajlamosabb rá. És örülök annak is, hogy az előttem válaszoló pont az elhízást hozta példának, mert ez mind egy kaptafa. Fogorvoshoz pedig valóban nem akkor megyûnk, mikor mr fáj, mert a fájdalom kialakult problémát jelez, amit meg is lehetett volna előzni rendszeres kontrollal, ugyanakkor az utólagos kezelés nem mindig hoz várt eredményt.

Hogy a kérdésre is válaszoljak : igen, az én szememben ez ciki, de csak azért, mert tudom mi vezetett ahhoz, hogy vkinek ilyen fiatalon kivehető fogpótlást kelljen hordania. De minekután az emberek 90%a abban a hiszemben él, hogy genetikára tényleg mindent rá lehet fogni, ezért alapvetően nincs miért aggódnod. Hogy a fogorvosod mit gondol, az megint más tészta, veled úgy sem fogja megosztani a véleményét, de elhiheted, hogy ő legalább annyira szomorú a kialakult helyzet miatt, mint te, mert azokat a fogakat tényleg meg lehetett volna menteni. Mellékesen jegyzem meg, mikor észrevettem, hogy bújik elő az egyik bölcsességfogam, elsò dolgom volt panorámaröntgent csináltatni.

2014. dec. 12. 09:54
 12/16 A kérdező kommentje:
Igazat is adok nektek, de valóban sokat jártam velük, hogy meg lehessen őket menteni, de mondom, csak ideig-óráig sikerült sajnos. Most már azon avgyok, hogy tényleg nem is félévente, negyedévente járok ellenőrzésre, de valahogyan ezt a hiányt pótolnom kell. Nagyon odafigyelek, hogy több fogamat már ne veszítsek el!
2014. dec. 12. 11:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Csak hogy körbenyaljuk egymás s3ggét kellően a 11-es válaszolóval: marha jó, hogy neked magadtól ez eszedbe jutott, hogy egyből panorámaröntgenre menj, viszont az a baj, hogy rengeteg családban ez nem evidens így a gyereket sem nevelik rá. Ennek iszom most a levét én is, nálunk sajnos nem volt túl nagy hagyománya szájhigiéniának. Persze mindenki nálunk is a genetikát emlegeti, de marha érdekes, hogy amióta odafigyelek mindenre úgy cirka 10 éve egy millimétert nem romlottak a fogaim. :)

Kérdező: elhiszem, hogy sokat jártál, viszont tényleg nem akkor kell sokat járni amikor baj van, hanem félévente, vagy ha Te tényleg úgy érzed, hogy problémásabb vagy, akkor negyedévente kontroll kell.

Kívánom, hogy ezentúl problémamentesen élj a fogaiddal még sok-sok évig és megtaláld a számodra optimális megoldást a hiány pótlására. :)

2014. dec. 12. 13:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Ciki, hogy rohad a szád? Hát ja, milyen igénytelen nő dugja a nyelvét abba a pöcegödörbe, ami a szád helyén van? Pill, megyek hányni. Aki ilyen igénytelen a szájára, az gondolom a túrót nem boltból szerzi...
2014. dec. 12. 15:51
 15/16 A kérdező kommentje:
te utolsó, idióta vagy? tudod kinek rohad a szája? akinek rohadnak a fogai. Akinek pótlás kell, annak nem rohadnak. De a válaszod alapján szerintem te vagy egy műveletlen tuskó
2014. dec. 12. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:

én a helyedben megcsináltatnám a kivehetőt, mert nem romlik a többi, nem megy tönkre a harapásod

és nem ciki a kivehető

10 éves húgomnak minden csontfoga tömött, na az a ciki...

2015. jan. 13. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!