Ez nagyon ciki? Tényleg szégyelni való?
Mindenben osztom a 10es hozzászóló mostani és korábbi válaszát. Olyan nem létezik, hogy valakinek genetikailag rosszak a fogai, ezt vki egyszer kitalálta, aztán olyan jól rá lehet fogni mindent. Olyan van, hogy valakinek erősebb, valakinek vékonyabb a zománca, nyilván egyénfüggő, hogy kinek mennyire kell odafigyelnie a szájhigiéniára. Az ember fogai azért mennek tönkre, mert olyan életmódot él, genetika annyiban szól bele, hogy vki hajlamosabb rá. És örülök annak is, hogy az előttem válaszoló pont az elhízást hozta példának, mert ez mind egy kaptafa. Fogorvoshoz pedig valóban nem akkor megyûnk, mikor mr fáj, mert a fájdalom kialakult problémát jelez, amit meg is lehetett volna előzni rendszeres kontrollal, ugyanakkor az utólagos kezelés nem mindig hoz várt eredményt.
Hogy a kérdésre is válaszoljak : igen, az én szememben ez ciki, de csak azért, mert tudom mi vezetett ahhoz, hogy vkinek ilyen fiatalon kivehető fogpótlást kelljen hordania. De minekután az emberek 90%a abban a hiszemben él, hogy genetikára tényleg mindent rá lehet fogni, ezért alapvetően nincs miért aggódnod. Hogy a fogorvosod mit gondol, az megint más tészta, veled úgy sem fogja megosztani a véleményét, de elhiheted, hogy ő legalább annyira szomorú a kialakult helyzet miatt, mint te, mert azokat a fogakat tényleg meg lehetett volna menteni. Mellékesen jegyzem meg, mikor észrevettem, hogy bújik elő az egyik bölcsességfogam, elsò dolgom volt panorámaröntgent csináltatni.
Csak hogy körbenyaljuk egymás s3ggét kellően a 11-es válaszolóval: marha jó, hogy neked magadtól ez eszedbe jutott, hogy egyből panorámaröntgenre menj, viszont az a baj, hogy rengeteg családban ez nem evidens így a gyereket sem nevelik rá. Ennek iszom most a levét én is, nálunk sajnos nem volt túl nagy hagyománya szájhigiéniának. Persze mindenki nálunk is a genetikát emlegeti, de marha érdekes, hogy amióta odafigyelek mindenre úgy cirka 10 éve egy millimétert nem romlottak a fogaim. :)
Kérdező: elhiszem, hogy sokat jártál, viszont tényleg nem akkor kell sokat járni amikor baj van, hanem félévente, vagy ha Te tényleg úgy érzed, hogy problémásabb vagy, akkor negyedévente kontroll kell.
Kívánom, hogy ezentúl problémamentesen élj a fogaiddal még sok-sok évig és megtaláld a számodra optimális megoldást a hiány pótlására. :)
én a helyedben megcsináltatnám a kivehetőt, mert nem romlik a többi, nem megy tönkre a harapásod
és nem ciki a kivehető
10 éves húgomnak minden csontfoga tömött, na az a ciki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!